Digitale educatie is dat het nieuwe leren?

Je merkt vast en zeker dat er steeds meer digitaal gaat. Daarom vraagt men zich ook af of dat digitale educatie echt de toekomst gaat worden en dus het nieuwe leren gaat worden, de kans is groot dat het inderdaad door gaat zetten! We hebben zelf het idee dat dit het wel gaat worden want ook op de basisschool wordt er erg vaak gebruik gemaakt van de computer en kinderen mogen een toets ook op de pc maken, ze hoeven niet meer te schrijven, dit zorgt er voor dat de motoriek niet echt gestimuleerd wordt, maar op de pc kunnen ze erg veel doen.


Dit zorgt er weer voor dat ze alles sneller kunnen doen. Er zijn minder boeken nodig want internet is de bron waar kinderen alles kunnen vinden! Digitaal leren is op veel scholen helemaal in, andere scholen zijn het aan het proberen of willen nog niets weten, maar veel moet via een cd rom en daarom gaan veel scholen toch over moeten stappen! Ze moeten dan gaan ontdekken wat de mogelijkheden zijn en ze merken dan zelf de voordelen!