Educatie & de Smartphone

In het vorige artikel ‘ Digitale educatie is dat het nieuwe leren?’ heb je kunnen lezen dat steeds meer scholen gebruik maken van digitaal leren. Zelfs op de basisschool worden er verschillende toetsen afgenomen via computers. Niet alleen basisscholen maken gebruik van digitaal leren, ook middelbare scholen en het hoger beroepsonderwijs maken graag gebruik van de computer. Hogescholen gaan hier zelfs nog een stap verder in. Zij maken niet alleen gebruik van de computer, maar ook van de Smartphone. De combinatie van school en smartphone brengt het onderwijs in combinatie met technologie weer een stap verder.

In 2009 telde Nederland meer dan twintig miljoen gsm abonnementen, dit aantal groeit elke dag. Niet alleen krijgen kinderen op steeds jongere leeftijd een gsm abonnement, ook ouderen blijken steeds meer gebruik te maken van de mobiele telefoon.  Daar wordt steeds meer op ingespeeld door bedrijven maar ook door hogescholen. Een goed voorbeeld hiervan  is hogeschool FONTYS, zij hebben namelijk een applicatie ontwikkelt ‘Iplanner’ genaamd. Deze applicatie geeft aan wanneer welke les begint en in welk lokaal, daarnaast worden studenten ook op de hoogte gehouden als er lesuitval plaats vindt.  Studenten ervaren deze applicatie prettig en makkelijk in gebruik, tevens zijn ze snel op de hoogte en komt het zelden voor dat er iets niet goed wordt gecommuniceerd. Het enige nadeel van deze applicatie is dat deze alleen bruikbaar is voor de IPhone en de Android telefoon.

Poster_iPlanner_Studenten_Teksta1