Een huis kopen na je afstuderen

Wat ben je van plan nadat je afgestudeerd bent? Een baan vinden en kinderen krijgen of eerst nog een aantal maanden op reis? Ben je dat eerste van plan? Voor het vinden van een baan verwijzen we je graag naar een volgend artikel. Wat betreft het kopen van een huis; hier een aantal tips.

Zorg voor een degelijk hypotheekadvies. Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan een beter beeld geven van de mogelijkheden om geld te lenen dan een adviseur van de bank. Zeker als je starter bent spelen dingen als Nationale hypotheek garantie (NHG), koopsubsidie en eventuele hulp van je ouders mee.

In deze tijden van crisis is het lastig om een huis te verkopen. Je hebt daardoor een sterke onderhandelingspositie. Zorg ervoor dat je die goed uitbuit en dat je goed onderhandeld over de prijs van het huis. Het kan zijn dat in de komende jaren de huizenprijzen nog verder dalen en als jij goed hebt onderhandeld heb je daar een stuk minder last van. Aan de andere kant; als de huizenprijzen gaan stijgen heb je daar weer meer profijt van.

Bron: Rtl.nl