Het vinden van een baan na je studie/stage

Na je studie zijn er zoals we in een eerder artikel al aangaven een aantal mogelijkheden. Een ervan is het zoeken van een baan. Om je hierbij een beetje te helpen hebben we hier een aantal tips.

Bereid je voor op een iq test

Vaak maakt een iq test deel uit van een sollicitatie procedure. Deze testen zijn vaak pittig, maar je kunt je hierop goed voorbereiden.  Er zijn online veel van deze voorbeeld testen te vinden waardoor je aan je score kunt werken.

Zorg dat je goede vragen stelt tijdens de sollicitatie

Met deze vragen kan je een aantal dingen laten zien; 1 dat je goed voorbereid bent op het gesprek. 2 dat je echt geïnteresseerd bent in het bedrijf en de functie 3. Dat je goed hebt nagedacht over je keuze voor het bedrijf en de functie. Zorg dus dat je voor het gesprek de website en het functieprofiel goed bekijkt en aan de hand daarvan een aantal intelligente vragen opstelt.

Zorg dat je op tijd bent en kleed je gepast

Bij een goede voorbereiding hoort ook de juiste kleding. Zorg ervoor dat je weet bij wat voor bedrijf je gaat solliciteren en pas je kleding daar op aan. Ga je bij een bank solliciteren dan doe je een pak aan, maar bij veel andere bedrijven is dit helemaal niet nodig. Je zorgt ook dat je op tijd op de plaats van het gesprek bent. Plan je reis met het ov op 9292ov.nl of rijd op tijd aan en houd rekening met files.

Bron: Intermediair.nl