Reizen naar college

Hoe kom je, als het even kan op tijd, op college?
Ben jij een van de gelukkigen die lopend of op de fiets naar college kunnen, of ben jij overgeleverd aan het openbaar vervoer en alle daarmee gepaard gaande (on)gemakken? Natuurlijk zijn er ook geluksvogels die in het bezit zijn van een auto, maar die hebben dan vaak weer te maken met files.
Hoe je ook op college komt, je hebt te maken met een reistijd en deze wil je uiteraard zo kort mogelijk houden.

Allereerst is het goed om te kijken met welk vervoermiddel je het minst lang onderweg bent. Houdt rekening met overstappen en aankomst- en vertrektijden als je met het openbaar vervoer reist. Ook is het goed om tijdig de eventuele vertragingen en verstoringen te bekijken, dit kan bijvoorbeeld op www.ns.nl.
Als je met de auto reist, is het van belang dat je weet hoe lang de reis duurt om zo op tijd van huis te kunnen vertrekken. Check van tevoren waar de eventuele files staan, op bijvoorbeeld www.anwb.nl. Zijn er opbrekingen onderweg? Zorg dan dat je op de hoogte bent van een alternatieve route naar college.

Ook als je niet naar college hoeft, kan het fijn zijn om te weten wat je onderweg kunt verwachten. Tijdens vakantieperiodes kan het op sommige dagen extra druk zijn op de wegen. Denk hierbij aan zwarte zaterdag, waarbij het op de wegen in en naar Frankrijk ontzettend druk is en je kilometers file kunt verwachten. Ook op dagen dat er grote festivals worden gehouden of er bijvoorbeeld landelijke sportevenementen zijn kun je drukte verwachten op de wegen.

Zorg dat jij weet wat je onderweg kunt verwachten, dan kom je altijd op tijd op college!