Verzekeringen voor studenten

Het nieuwe schooljaar begint al over een maand en legio studenten gaan dan op kamers. Er moet van tevoren veel geregeld worden en hoewel het onderwerp niet al te spannend is, behoort het afsluiten van de juiste verzekeringen ook onder de voorbereiding van de studententijd. Hieronder vind je een aantal verzekeringen voor studenten en een korte omschrijving daarvan.

Inboedelverzekering

Als je op kamers gaat, is het handig om deze verzekering af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd voor schade die ontstaan is door brand, water of inbraak. Je staat er misschien niet vaak bij stil, maar je spullen zijn meer waard dan je misschien vermoedt. Tel maar eens op hoeveel spullen je hebt. Het gaat hierbij niet alleen om meubels zoals je bed, bank en tafel, maar ook om apparaten, elektronica en boeken!

Zorgverzekering voor studenten

Eén van de belangrijkste verzekeringen! Maar allerlei informatie opzoeken over verschillende zorgverzekeringen behoort natuurlijk niet tot je favoriete hobby’s. Bij Rabobank is er daarom de Kant-en-klare Interpolis StudentenZorgverzekering. Het biedt ruime vergoedingen aan voor sportmedisch advies en fysiotherapie, want een blessure zit in een klein hoekje! Maar je bent ook nog eens goed verzekerd op een stage of een reis in het buitenland.

BuitenDeDeur verzekering

Er zijn zoveel spullen die je wel eens buitenshuis gebruikt, maar die tevens erg waardevol zijn. Met de BuitenDeDeur verzekering ben je verzekerd tegen diefstal en schade. Zo kun je met een gerust hart je laptop, mobiel, zonnebril, iPod en fotocamera meenemen naar buiten (binnen de landsgrenzen).

Aansprakelijkheidsverzekering

Sommige studenten zijn nogal roekeloos en onbezonnen tijdens feestjes bijvoorbeeld. Maar het kan ook zijn dat je tijdens het studeren per ongeluk een glas drinken over de laptop van je klasgenoot laat vallen. Of je beschadigt de auto van een onbekende omdat je fiets ertegen aan is gevallen. In dat soort situaties is het dus goed om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben, anders kan het je behoorlijk veel geld kosten!

Reisverzekering

Met deze verzekering ben je het hele jaar verzekerd op vakantie. Dan kun je pas echt goed ontspannen op je weekendje weg of wintersportvakantie. Maar ook als je een paar maanden op stage gaat in het buitenland is deze verzekering erg handig!

 Bron:

Rabobank.nl