Gadgets de toekomst van educatie in Nederland?

We hebben de afgelopen jaren al diverse veranderingen in onze maatschappij kunnen ontdekken. Deze veranderingen zijn met name gedigitaliseerde veranderingen. Een goed voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld de ov- chipkaart. Vroeger was het nog mogelijk om met een geplastificeerde ov- kaart heel Nederland rond te reizen. Tegenwoordig staan er op alle stations in Nederland palen waar jij je ov- chipkaart voor moet houden. Dit wordt ook wel inchecken genoemd, op het moment dat je het voertuig verlaat moet je de kaart weer voor de scanner houden en op dit moment weet de chip in de kaart dat je uitgecheckt bent. Het saldo wordt automatisch van je kaart afgeschreven.

Dit is een simpel voorbeeld van een dienst die gedigitaliseerd is, maar het gebeurt steeds meer. Zo ook in de educatie sector. Veel scholen ervaren hetzelfde probleem, studenten nemen hun laptops, tablets en smartphones mee in de les. Waardoor ze gedurende de les bezig zijn met het spelen van simpele spelletjes zoals mahjong, het bijhouden van social media of het luisteren van muziek. Kortom er wordt steeds minder aandacht aan de stof besteed en meer en meer aandacht andere bezigheden.

Kortom educatie in Nederland kan wel wat nieuws gebruiken. Zo is het schrijven met wit krijt op groene borden achterhaald en wordt het tijd dat powerpoint presentaties worden afgeschaft en dat er een nieuwe innovatieve manier van les geven wordt ontwikkeld. Een makkelijk instrument hierbij is bijvoorbeeld de tablet.

Tablets zijn eg poplulair en wereldwijd gaan er dan ook miljoenen tablets over de toonbank. Deze tablets zijn van diverse merken maar Apple blijft op dit moment marktleider met 69%. De afgelopen jaren heeft de tablet markt een enorme groei doorgemaakt en verwacht wordt dat deze lijn zich voort zal zetten. Deze groei heeft onder andere te maken met het feit dat steeds meer klanten tablets voor educatieve doeleinden gebruiken. Zo is het makkelijk om bestanden te delen via een tablet en tegelijkertijd kun je meerdere dingen doen. Zo kun je een les geven door te vertellen aan de hand van een presentatie die je op je tablet hebt gemaakt en kun je tegelijkertijd live video beelden streamen vanaf je tablet.

Bron: http://macworld.nl/ipad/14440376–100-miljoen-tablets-gaan-dit-jaar-over-de-toonbank-.html