Robotvoetballers gaan voor het goud

techunitedOver enkele dagen zal het WK robotvoetbal weer van start gaan en Tech United, het team van de Technische Universiteit Eindhoven, is een van de absolute topfavorieten. In tegenstelling tot het Nederlands Elftal, wist het team van Tech United echter wel al eens de wereldtitel te pakken.

Tech United denkt zelf dat ze dit jaar een goede kans maken om de wereldtitel te prolongeren. De artificiële intelligentie van de robots is verbeterd en vooral het combinatiespel zou daardoor een stuk beter zijn. Waar er vorig jaar vooral een-tweetjes werden uitgevoerd door de robots, zullen de robots dit jaar proberen om meer driehoekjes te maken.

Naast de competitie voor de voetbalrobots zullen er tijdens het evenement ook competities worden gehouden voor zorgrobots en menselijke robots. Het Nederlandse team wist op die gebieden wat minder te scoren, maar er zijn dit jaar veel verbeteringen uitgebracht en daardoor hoopt Tech United dit jaar ook bij deze evenementen de nodige sportprijzen te pakken.

De Robocup 2013 vindt dit jaar van 26 juni tot 30 juni plaats op de Genneper Parken in Eindhoven. Het is dus mogelijk om live te bekijken wie er dit jaar in de prijzen gaan vallen. Mocht je geen tijd hebben om af te reizen naar Eindhoven, dan kan het evenement ook live op internet worden gevolgd.