Spijt van studiekeuze?

Het kiezen van een vervolgopleiding is voor veel leerlingen op de middelbare school erg moeilijk. Uit een onderzoek van Een Vandaag blijkt dat veel studenten spijt hebben van de studiekeuze.

Ruim een derde (35%) van de studenten zou, als ze het opnieuw mochten doen, een andere studie kiezen. De problemen zitten vooral in de begeleiding in studiekeuze. De helft van de studenten (52%) vindt dat ze niet goed begeleid zijn toen ze op de middelbare school een vervolgstudie moesten kiezen.

sitestat

De gevolgen van de onvoldoende begeleiding zijn behoorlijk groot: jaarlijks stopt een derde van de studenten al in het eerste jaar met de studie of stapt over naar een andere studie. Middelbare scholieren vinden het kiezen van een studie dan ook erg moeilijk.

Minister Bussemaker van Onderwijs legt de verantwoordelijkheid bij de middelbare scholieren. Ze vindt dat leerlingen niet zomaar aan een opleiding moeten beginnen om pas achteraf te bekijken of die studie wel bij ze past.

Laat een reactie achter