Eerste iPadscholen geopend

Computers, laptops en ipads zijn nog nooit zo populair geweest als nu. Het is dan ook geen wonder dat dit schooljaar de eerste zeven iPadscholen geopend zijn. Het gaat om scholen in Sneek, Breda, Almere (2 scholen), Emmen, Heenvliet en Amsterdam.

Het belangrijkste voor het concept van de scholen is de rol van de iPad. Elk kind heeft met een iPad toegang tot een virtuele school.  Omdat ieder kind een iPad heeft, kunnen de kerndoelen van het Ministerie van Onderwijs efficiënter bereikt worden. Kinderen hebben allemaal een eigen, individuele rooster. Er zijn lokalen voor allerlei vakken: een taallokaal, een gymzaal, rekenruimte enzovoort. Ouders volgen via een app wat hun kind die dag heeft gedaan en het kind houdt een digitaal portfolio bij over zijn vorderingen.

ipad-scholen

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de scholen flexibel zijn in schooltijden en vakanties. De virtuele school is 24 uur per dag beschikbaar, dus ouders kunnen zelf bepalen wanneer ze hun vakantie boeken.

Hoewel er nu nog maar zeven van dit soort scholen zijn, is de verwachting dat er aan het eind van het schooljaar twaalf iPadscholen zijn.

Laat een reactie achter