Stage lopen? Besteed aandacht aan je kleding

Wanneer je stage gaat lopen, is het belangrijk dat je aandacht besteedt aan de kleding die je op je stageplaats draagt. Voor mannen is het vaak minder ingewikkeld dan voor vrouwen: zij dragen over het algemeen een pak tijdens hun stage. Vrouwen zitten in een moeilijker parket: wel of geen decolleté, wel of geen sieraden enzovoort. Daarom geven we je hier een aantal tips.

  1. Als je niet precies weet wat de dresscode is bij het bedrijf waar je stage gaat lopen, ga dan in eerste instantie altijd voor netjes. Daarmee kom je professioneel en serieus over. Draag bijvoorbeeld een paar nette laarzen onder je outfit. Draag geen spijkerbroek, maar een pantalon of een rok.
  2. Kleed je niet te sexy. Kies niet voor een diep decolleté, veel te hoge hakken of te korte rok. Daarmee kom je niet professioneel en serieus over.
  3. Draag kleding waarin je je comfortabel voelt en die goed past. Het is van belang dat je je op je gemak voelt door kleding te dragen waarin je je prettig voelt.
  4. Draag accessoires met mate. Kies niet voor sieraden die geluid maken, zoals rinkelende armbanden, omdat je daarmee de aandacht afleidt.
  5. Maak je netjes op, maar houd het subtiel. Een natuurlijke look is het beste.

Wanneer je deze tips volgt, kom je op je eerste stagedag al meteen netjes en zelfverzekerd over. Dat is belangrijk voor het verloop van de rest van je stage. Een goed begin is tenslotte het halve werk.

Laat een reactie achter