Bedrijfsresultaat positief beïnvloed door talentontwikkeling

Wanneer een bedrijf actief talentontwikkeling inricht heeft dit een positief effect op de resultaten van het bedrijf. Dit blijkt uit het Trendrapport ‘Jong talent naar de top’ van ASA. Aan het onderzoek werkten 275 bedrijven mee. In verschillende opzichten laat het onderzoek zien dat talentontwikkeling aantoonbaar bijdraagt aan groei van het bedrijf.

Verbetering op meerdere vlakken

Talentontwikkeling heeft een positieve invloed op een aantal aspecten. Het gaat hier bijvoorbeeld vooral om een stijging van het aantal producten en/of diensten, toename in kwaliteit, vergroting van de marge en groei in productiviteit per FTE. Een hoger percentage young professionals blijken tevens een duidelijke impact op de kwaliteit van producten en services te hebben. Dit uit zich in onder andere klanttevredenheid, minder retouren en een daling van het aantal klachten.

Laat een reactie achter