De beste hogeschool voor masteropleidingen

Photo-Aug-29-18-03-09Uit keuzegids Masters die in februari verschenen is komt de hoge school Inholland als de beste uit de bus. Ook de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen scoren erg goed.

Van de hogescholen worden vijf masteropleidingen beoordeeld. Deze opleidingen zijn beoordeeld aan de hand van de resultaten van de Nationale Studenten Enquête. Onderaan de lijst staat de Groningse Hanzehogeschool, de Hogeschool Rotterdam en Fontys.

De voorlichting is vaak slecht

Frank Steenkamp, hoofdredacteur, geeft aan dat de voorlichting van de hogescholen erg slecht is. Er wordt schimmig gedaan over toelatingseisen, schakelklassen en over collegegeld.

“Je voelt je een halve detective als je hiermee bezig bent’, aldus hoofdredacteur Frank Steenkamp in zijn persbericht. ‘Dat klinkt spannend, maar het is natuurlijk absurd dat de instellingen het voor studiekiezers zo moeilijk maken.”

Waar moet je op letten?

Let als studiekiezer niet enkel op de score van de onderwijsinstelling maar vergelijk de afzonderlijke opleidingen met elkaar. Dit geeft een eerlijk beeld van de betreffende opleiding. Hierdoor kan je een gegronde en goede keuze maken wanneer je een studie zoekt. Daarnaast is de beste hogeschool niet altijd de beste hogeschool voor jou! Laat je dus ook leiden door je gevoel.

Laat een reactie achter