Spiekgevoelige horloges verboden

2863864641Nu er steeds meer en steeds slimmere gadgets op de markt komen heeft de Hogeschool Rotterdam ruim 30.000 studenten een verbod opgelegd om horloges te mogen dragen in de klas. Op de smartwatches kunnen namelijk toetsantwoorden opgezocht worden en tekstberichten worden verstuurd. Vaak zijn deze watches niet van echt te onderscheiden.

Zuyd Hogeschool in Limburg voert het verbod ook in

De Vereniging Hogeschool kan niet vertellen bij welke onderwijsinstellingen deze kwestie wellicht ook speelt wel is bekend dat Zuyd Hogeschool in Limburg het verbod al eerder bij verschillende opleidingen had doorgevoerd.

„De ontwikkelingen gaan snel”, verzucht een woordvoerder van de Hogeschool Rotterdam. „Eerst was het verschil duidelijk qua grootte en dikte, maar de smartwatches gaan steeds meer lijken op normale horloges. Onze surveillanten kunnen we het niet aandoen om alle horloges te controleren. Dus dan maar een drastische maatregel: helemaal geen horloges.”

Het definitieve verbod is nog niet goedgekeurd door de medezeggenschapsraad maar Hogeschool Rotterdam hoopt dat de maatregel eind oktober van kracht is.

Laat een reactie achter