Stichting brengt senior en student bij elkaar

De Stichting Senioren Student start volgend jaar met het koppelen van senioren en studenten aan elkaar zodat de studenten de oudere kan helpen met allerlei klusjes. Voor maar 12,50 euro per uur steken de studenten de handen uit de mouwen en helpen de senioren met allerlei klusjes; boodschappen doen, koken, of met de computer.

Initiatief

Lotte van Opheusden heeft samen met haar zus Anne het initiatief genomen de stichting in 2013 op te zetten nadat ze signalen hebben gehad van zowel ouderen als mensen in de zorg dat er een behoefte is aan hulp bij klusjes waarvoor niet te veel betaald hoeft te worden. Op dit moment zijn er ongeveer 120 senioren in Nederland die een student hebben die ze helpt bij allerlei zaken. De afspraak die Stichting Senioren Student met de studenten maakt, is dat ze minstens een jaar het werk doen. Voor de ouderen is het belangrijk dat ze steeds hetzelfde gezicht zien en zo is er ook voldoende tijd om een echte band op te bouwen.

Sociaal isolement

Naast de praktische kant, spelen sociale contacten en gezelligheid ook een grote rol. Veel ouderen raken in een sociaal isolement. Ze worden minder mobiel, waardoor ze niet meer makkelijk naar bijvoorbeeld een buurtcentrum kunnen of op bezoek bij een bekende. De studenten kunnen hier dus goed bij helpen. Ze helpen de ouderen niet alleen praktisch uit hun isolement, maar zorgen zelf ook voor gezelligheid. De studenten die inmiddels werken voor de stichting geven aan dat dit hun ook veel voldoening geeft. Voor beide partijen is het dus zeer waardevol.

Hieronder een item van NOS op 3 over de stichting Senioren Student.

Laat een reactie achter