Meer studenten worden eigen ondernemer

Steeds meer studenten kiezen ervoor om na hun studie eigen ondernemer te worden.  Dit blijkt uit een onderzoek ‘Saxion en Ondernemers 2014-2015’ van lector Erik Wierstra dat is gehouden onder bijna 28.000 studenten. Saxion is hogeschool met locaties in Apeldoorn, Deventer, Enschede en Hengelo.

Stijging

Het aantal studenten die kozen voor het ondernemerschap is van 326 in 2009 gestegen naar 814 in 2014. In een jaar tijd is het percentage ondernemende studenten gegroeid van 2,6 naar  2,9 procent. Ook de ambitie om ondernemer te worden is gestegen. In 2009 wilde nog maar 7,6 procent van de studenten een eigen bedrijf starten, in2014 is dit met 2,1 procent gestegen naar 9,7 procent.

De meeste ondernemers zijn vinden bij de Academie Creatieve Technologie (ACT), Business Building & Technology (BBT) en Marketing & International Management (MIM).

Geen ambitie

Het aantal studenten dat zegt geen ambitie te hebben om een eigen bedrijf te starten is sterk gedaald. Vijf jaar geleden zei nog 46 procent dat ze geen eigen onderneming wilden hebben en in 2014 is dit gedaald naar 36 procent.

Via de kamer van koophandel kan iedereen tips krijgen bij het starten van een eigen bedrijf.

Laat een reactie achter