Studenten Pedagogische Hogeschool de Kempel meest tevreden

De Pedagogische Hogeschool De Kempel is de beste onderwijsinstelling voor hoger of universitair onderwijs in Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van Studiekeuze123. Leerlingen van deze school zijn het meest tevreden over hun opleiding. IVA Driebergen en Hotelschool The Hague volgen op plaats twee en drie.

De Pedagogische Hogeschool De Kempel is een zelfstandige Pabo in Helmond met ongeveer achthonderd studenten. Met een gemiddelde tevredenheidsscore van 4,75 van maximaal vijf punten heeft deze hogeschool bewezen de beste onderwijsinstelling voor hoger of universitair onderwijs van Nederland te zijn. De top vijf bestaat uit de volgende scholen:

  1. Pedagogische Hogeschool De Kempel (4,75)
  2. IVA Driebergen (4,58)
  3. Hotelschool The Hague (4,57)
  4. Universiteit voor Humanistiek (4,48)
  5. aa-Gereformeerde Hogeschool en Driestar educatief (4,47)

InHolland krabbelt nog op

inholland_hogeschool_logo_square1Hogeschool InHolland is de slechte publiciteit vanwege de te gemakkelijk verstrekte diploma’s en een in verhouding slechte onderwijskwaliteit nog te boven aan het komen. Dit is ook terug te zien in de tevredenheidsscore: InHolland scoort het laagste van alle onderwijsinstellingen voor hoger of universitair onderwijs in Nederland. De kwaliteit van de docenten en de afhandeling van klachten krijgen met scores van 3,34 en 2,84 de laagste beoordelingen van de studenten.

Onderzoek

nseStudiekeuze 123 doet ieder jaar onderzoek naar de kwaliteit van onderwijs onder de studenten van Nederlandse hogescholen en universiteiten. De Nationale Studenten Enquête voor dit onderzoek is een initiatief van onder meer de vereniging van universiteiten VSNU, de Vereniging Hogescholen en de studentenorganisaties ISO en LSVB. De enquête en wordt afgenomen in samenspraak met het Ministerie van OCW. Dit jaar waren er bijna 300 duizend deelnemers. Aan de hand van een vijf-puntsschaal geven studenten hun mening over hun opleiding, school of universiteit en de kwaliteit van het geleverde onderwijs.

Laat een reactie achter