Hoe goed is jouw hogeschool?

Je kiest een hogeschool meestal omdat je een bepaalde opleiding wilt volgen en deze school bij jou in de buurt is. Maar is jouw hogeschool naar keuze ook de beste hogeschool? In de Jaarlijkse Keuzegids HBO 2016 staan alle hogeschool gerangschikt op kwaliteit.

hoe goed is jouw hogeschool

Kwaliteitseisen

De ranglijsten van de Keuzegids worden door studentengegeven. Er worden meerdere rapportages gebruikt, o.a. een studente enquête van 100 vragen.

kwaliteitseisen

De oordelen worden met het landelijke HBO gemiddelde vergeleken. Meer informatie over de berekeningswijze en normen vind je hier.

Koploper

bovenaan de ranglijst staat de Avans Hogeschool. Volgens Margot Custers van Avans komt dit omdat ze kleinschalig proberen te blijven. De Avans hogeschool bestaat uit 20 academies. “Deze eerste plek is natuurlijk een extra zegel van kwaliteit. Maar uiteindelijk moet de student zelf kijken naar welke hogeschool voor hem het beste is. Je moet echt kijken waar je zelf het gelukkigst wordt,” zegt Custers.

Laatste op de lijst

Dat InHolland de laatste op de lijst is, zal voor niemand een verrassing zijn. Volgens Karlien de Bruin van InHolland zijn de studenten meer tevreden dan voorgaande jaren. InHolland is drukbezig om een kwaliteitsslag te maken door het opleidingsniveau te verhogen en de docenten te professionaliseren. De sectie Kunst & Cultuur scoort hoog.

Laat een reactie achter