Hogeschool voor Recruitment

hogeschool voor recruitment

Op 1 oktober 2015 zijn de deuren geopend van een nieuwe hogeschool, namelijk de Hogeschool voor Recruitment. De Hogeschool voor Recruitment is een initiatief van  Artra, Intelligence group en Jet Consulting.

Waarom een hogeschool voor recruitment?

De reden voor het openen van deze specialistische hogeschool in Oosterbeek is de toenemende vraag naar recruiters. Nederland heeft weinig recruiters en de vraag blijft stijgende, aldus de initiatiefnemers. Daarnaast is het een vak op zich geworden.

Opleiding

Op 5 november aanstaande begint de eerste klas met maximaal 18 deelnemers. Deze studenten hebben minimaal één jaar werkervaring in het vakgebied. Voor deelneming is het ook noodzakelijk om het assessment en een pre-screening goed af te leggen alvorens aan de opleiding kan worden begonnen.

Vakken

Er zijn verschillende vakken die ervoor zorgen dat je het recruitmentvak leert, o.a.:

  • Recruitmentproces
  • Vacature intake
  • CV beoordeling
  • Competentiegericht

Baangarantie

Volgens de oprichters van de Hogeschool voor Recruitment is de vraag naar recruiters met in het derde kwartaal van dit jaar met 97% gestegen ten opzichte van een jaar geleden. De vraag naar personeelsfunctionarissen werving & selectie is zelfs nog meer gestegen.

CV-tips

Ambra Benjami, een top-recruiter geeft in het artikel van Inc. Magazine alvast een aantal cv-tips:

“Dingen die ik zou willen dat mensen stoppen met het doen:”

  • Gebruik van MS Word CV sjablonen. Vooral dat ene met de dubbele horizontale lijnen boven en onder de naam van de kandidaat.
  • CV met een belachelijke aantal pagina’s. Tenzij je een vaste aanstelling professor nobel laureaat met meerdere gepubliceerde werken, heeft u niet een 8+ pagina cv nodig. Dat is niet indrukwekkend maar zelfs vervelend.
  • Mengen eerste en derde persoon of tegenwoordige en verleden tijd. Ik stel voor de derde persoon en verleden tijd.
  • Overdrijven van titels en verantwoordelijkheden. De waarheid komt altijd boven dus doe verstandig en ben eerlijk.

Laat een reactie achter