Vluchtelingen in de Hogeschool

hogeschool utrecht vluchtelingen

Vanaf 1 januari 2016 kunnen 30 hoogopgeleide vluchtelingstudenten met een ICT-achtergrond deelnemen aan een pre-bachelor. Dit is een initiatief van de Hogeschool Utrecht, Gemeente Utrecht en AFAS Software.

ICT-opleiding

Deze pre-bachelor is ontwikkelend als voorbereiding op de reguliere Hogeschool opleidingen. Met het uitgangspunt om mensen te matchen met werk op hun eigen niveau, worden de studenten voorbereid op een toekomstige baan in de ICT-sector. Voor een periode van zes maanden kunnen zij deelnemen aan verschillende ICT vakken en Nederlandse taalles.

Arbeidsmarkt

De pilot sluit zowel aan bij de potentie van de vluchtelingstudenten als bij de vraag op de arbeidsmarkt die we nu niet in Nederland kunnen vervullen. Bas van der Veldt (CEO AFAS Software): “Wij zitten in de ICT-sector te springen om goede mensen en het is zonde om het aanwezige potentieel in de groep statushouders niet te benutten.”

Bijdrage

Jan Bogerd (voorzitter College van Bestuur HU): “Als opleidingsinstituut willen wij graag een bijdrage leveren aan een toekomstperspectief voor vluchtelingstudenten en hen met deze pre- bachelor een goed arbeidsmarktperspectief geven in de ICT-sector van Utrecht.”

Laat een reactie achter