De tijd van de tradities

Nu de kerstdagen achter de rug zijn, staan er weer nieuwe feestdagen voor de deur. Eigenlijk een feestdag namelijk Oud en Nieuw. Tijdens kerst trekken mensen vaak hun mooiste kleren uit de kast. Soms kopen ze nieuwe kleren. Voor mij is dat met Oud en Nieuw altijd wat onduidelijker. Meestal is het bij ons een combinatie tussen chique en casual. Dus wel leuke kleren maar niet zo chique als met Kerst. Maar dan wel weer net wat netter dan dat je normaal zou dragen. Het is namelijk wel een leuke feestdag. Volg je het nog?

Wat trek je aan?

Sinds een aantal jaren ben ik een nieuwe traditie gestart. De twee weken voor Oud en Nieuw koop ik altijd een nieuw item voor mijn gardarobe. Sinds ik een relatie heb, koop ik ook een nieuw item voor mijn wederhelft. Het item voor aankomende Oud en Nieuw heb ik al in huis. Voor ons allebei. Deze keer zijn we samen gaan shoppen en kwamen we allebei uit op nieuwe schoenen. We hebben Mason Garments dames schoenen en Mason Garments heren schoenen gekocht. Allebei een paar. Toch wel leuk om allebei iets te hebben wat een beetje matcht en precies binnen het (ongeschreven) thema past. Gelukkig kunnen we ze daarna ook nog dragen omdat de prijs er niet echt naar is om ze maar een keer te dragen (als je begrijpt wat ik bedoel). We hebben nu nog een paar dagen de tijd om te kijken wat het beste bij onze nieuwe aanwinsten.

Verslavend.

Hoewel het een hele leuke traditie is geworden, is het ook lastig om het bij een nieuwe aanwinst te houden. Als je eenmaal met je item bent geslaagd, dan is het vaak zo enorm verleidelijk om er nog meer bij de te kopen. Je ziet net in de etalage een mooie armband liggen. Of een mooie jas hangen ergens. Het eerste jaar ging het dan ook meteen helemaal mis en verscheen ik op het grote feest met een compleet nieuwe outfit. Wel heel leuk maar niet zo leuk voor mijn portemonnee. Daarom heb ik het jaar er op besloten dat ik het absoluut bij een item moest houden zodat het niet helemaal uit de klauwen zou lopen. Soms moet je je tegen jezelf 'beschermen'. Het is dan ook goed je zwakke punten te kennen.

Hebben jullie thuis misschien ook van die zelfbedachte tradities? Hoe zijn ze ooit begonnen? Ben je er zelf mee gestart of bestond het al langer in de familie?