Het verschil tussen een rolgordijn en een duo rolgordijn

Wanneer je lang in dezelfde woning woont, is het niet gek dat je het na een tijdje wel weer zat bent. Je wilt dan een nieuwe frisse wind door je huis. Dit kun je natuurlijk doen door de muren te verven, nieuwe meubels te kopen of zelfs een hele verbouwing te doen. Dit heeft natuurlijk een erg groot effect, maar kan ook erg duur zijn. Gelukkig kun je ook door de basis hetzelfde te houden met kleine aanpassingen een hele hoop veranderen. Hiermee bespaar je naast kosten natuurlijk ook een hele hoop tijd. Voorbeelden hiervan zijn het kopen van nieuwe planten of het ophangen van nieuwe posters of foto’s aan de wand. Ook door je raamdecoratie te veranderen kun je een andere look geven aan je kamer. Er zijn verschillende soorten raamdecoratie. Je kunt denken aan gordijnen, jaloezieën of gordijnen. Je hebt verschillende rolgordijnen, er bestaat namelijk naast een normale simpele rolgordijn ook een duo rolgordijn. Hieronder kun je lezen tussen de verschillen hiertussen.

Wat is een rolgordijn?

Een rolgordijn bestaat uit bovenaan een buis, deze kan gemaakt zijn van hout, metaal of kunststof. Hierom heen zit strak een doek gespannen, dit is het rolgordijn. Doordat de buis vrij kan ronddraaien kan het doek naar beneden komen, waardoor er geen licht naar binnen kan komen. Het doek kan van veel soort verschillende materialen zijn. Zo bestaan er verduisterende rolgordijnen, maar kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld een linnen rolgordijn. Dit is natuurlijk erg smaakvol, maar houdt logischerwijs wel een stuk minder licht tegen.

Wat is een duo rolgordijn?

Een duo rolgordijn werkt via hetzelfde principe als een normaal rolgordijn. Ook deze kent een losse buis waarvan het gespannen doek uitgerold kan worden. Een groot verschil tussen een rolgordijn en een duo rolgordijn is dat een duo rolgordijn bestaan uit twee verschillende stoffen. Een effen kleur stof wordt steeds afgewisseld met een een transparant stuk stof. Hierdoor krijgt je hetzelfde effect als een jaloezie, die bestaat uit meerdere latten waar licht tussendoor kan schijnen. Dit is tegenwoordig erg trendy en geeft een luxe uitstraling aan je interieur. Natuurlijk komt er wel licht door de transparante delen, wat in de zomer bijvoorbeeld nog wel eens vervelend kan zijn. Je kan in dit geval ook kiezen voor een duo rolgordijn verduisterend op maat, hierdoor kun je wanneer je dit wilt ervoor zorgen dat er geen licht de kamer in komt en dat is wel zo prettig om te weten.