Leerproblemen kunnen je kind erg dwars zitten!

Het kan zomaar zijn dat je tijdens deze lockdowns hebt gemerkt dat je kind leerproblemen heeft. Dat is natuurlijk heel heftig. Het hebben van leerproblemen zegt echter niets over de intelligentie van je kind. Leerproblemen kunnen er wel voor zorgen dat je kind zich dom voelt. Dat mag natuurlijk niet. Het is dan ook verstandig om zo snel mogelijk hulp in te schakelen, bijvoorbeeld van groeii.nl. Groeii.nl is er voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken. Of het dan gaat om problemen bij het leren op de basisschool of het leren omgaan met anderen als volwassene.

Leerproblemen kunnen je kind erg beperken

Heeft je kind problemen om bij te blijven bij de rest van de klas? Dan kan het zomaar zijn dat er onderliggende factoren spelen. Het kan zomaar zijn dat je kind leerproblemen heeft. Dat heeft niets te maken met het IQ van je kind. Het geeft alleen aan dat sommige dingen wat moeilijker zijn of wat meer tijd kosten. Denk dan bijvoorbeeld aan dyslexie of discalculie. Dyslexie wordt ook wel woordblindheid genoemd en in dat kader kunnen we discalculie wel cijferblindheid noemen. Dat zijn geen aandoeningen die snel over zullen gaan, maar er kan wel een flinke verbetering optreden wanneer er voldoende wordt geoefend. Groeii.nl kan daarbij helpen.

Een studiehulp komt bij je thuis

Nou ja, zodra het weer allemaal kan en mag natuurlijk. Tot die tijd biedt Groeii.nl studiehulp online aan. Het gaat hier altijd om één op één hulp. Een begeleider per kind. Zo krijgt het kind onverdeelde aandacht en dat helpt weer om zich beter te kunnen concentreren. De studiehulp van Groeii.nl wordt niet zomaar ingezet. Daar gaat wel een intake aan vooraf. Je wilt immers iemand die met je kind werkt aan de probleemgebieden. Dan is het van erg groot belang dat er een bepaalde klik is. Je kind zal meer aannemen van iemand die hij of zij aardig vindt.

Groeii.nl doet meer!

Iedereen die wel wat hulp kan gebruiken kan terecht bij Groeii.nl. Of het nu gaat om het op orde krijgen en houden van je financiën, hulp en advies bij het opvoeden, vragen over samengestelde gezinnen of het aanknopen van sociale contacten. Groeii.nl is er niet alleen voor kinderen, maar echt voor iedereen. Ook als het je niet lukt om je huishouden onder controle te krijgen. Groeii.nl helpt je dan niet met schoonmaken, maar helpt je door samen met jou de problemen te bespreken en, bijvoorbeeld, een schoonmaakschema te maken. Dat biedt al veel steun!