Beste tips om wespen te bestrijden

We zijn er allemaal mee bekend. We zitten lekker in de tuin of op het terras, te genieten van een koud drankje of een zoete lekkernij, en plotseling vliegt er een wesp halsstarrig rond ons lekkers. We proberen de wesp weg te jagen maar deze weigert weg te gaan. Meteen kun je niet meer genieten van je relaxmoment en ben je alleen nog maar bezig met wespen. Toch zijn er handige manieren om in de zomer minder last te hebben van wespen. In dit artikel bespreken we de beste manieren van wespen bestrijden.

Eerste reactie

Vaak hebben mensen een van drie verschillende reacties op wespen. Sommige mensen zijn niet bang en jagen rustig de wesp weg. Andere mensen zijn wel bang en rennen of weg, of ze slaan wild om zich heen. Zelfs als je kalm bent en weet dat de wesp er is voor de zoetigheid en niet om je te steken kan het toch voor onrust zorgen. Zeker wanneer de wesp rondom de rand van je drankje hangt waar jij lekker slokjes van wilt nemen. Het is belangrijk om altijd kalm te blijven. Met de volgende tips zul je deze zomer een stuk minder last hebben van wespen.

Wespenval maken

Om wespen af te leiden van jouw zoetigheden is het verstandig om een wespenval te maken. Er zijn vele ingenieuze manieren om een wespenval te maken maar je kunt het onder andere doen met een plastic fles die je openknipt en omkeert Je doet zoete vloeistof zoals ranja erin en doet de bovenkant van de fles erop. Wanneer de wesp nu in de ranja kruipt komt deze er niet meer uit.

Geuren

Er zijn ook specifieke geuren waarmee je effectief een wesp op afstand kunt houden. Zo kun je bijvoorbeeld een schaaltje kruidnagel op de tuintafel zetten. Wespen komen dan niet meer in de buurt. Hetzelfde is mogelijk met azijn, citroen, ui koffie en wierook.

Actief bestrijden

Als je actiever wespen wilt bestrijden kun je ze ook uit de lucht meppen met een elektrische vliegenmepper. Een andere optie is sprayen met haarlak. Natuurlijk wil je voorkomen dat er bijvoorbeeld haarlak op je eten komt.

Wespennest

Een paar wespen die rondvliegen rondom je tuintafel is één ding maar een heel wespennest in je huis is iets heel anders. Wanneer je een wespennest ontdekt in bijvoorbeeld je tuin of in je huis dan is het belangrijk om dit niet zelf te gaan verwijderen of bestrijden. Een groep wespen kan je gezamenlijk aanvallen. In dit geval is het belangrijk om een professionele bestrijder in te schakelen. Je kunt bijvoorbeeld googelen wespennest verwijderen Utrecht of wespennest verwijderen Zwolle afhankelijk van waar je woont.