Een make-over voor je toilet!

Je huis is een plek waar je, meestal, veel tijd doorbrengt. Tijd met familie en vrienden, en tijd alleen, lekker ontspannen na een drukke dag, week en/of maand. De verschillende ruimtes in je huis verdienen dan ook speciale aandacht. Maar, nu we vaak nadenken hoe we de ideale slaapkamer of woonkamer kunnen maken, is er een kamer die niet zo vaak een make-over krijgt maar die net zo erg verdient: het toilet. Dus, hoe geef jij je toilet nu een make-over, zonder alles te verbouwen? Een handdoek dispenser, wat schoonmaakmiddelen eroverheen? Lees het hier.

What's the plan?

Voordat je gaat shoppen voor die nieuwe kraan of handdoekdispenser, is het eerst handig om na te denken wat voor vibe je wilt voor je toilet en de ruimte eromheen, wat voor gevoel. Wil je dat het aansluit bij de rest van je huis, juist contrasteert met de gang, slaapkamer en woonkamer, of staan die dingen los van elkaar? Een algemeen idee van hoe je je toiletruimte wilt is vaak handig voordat je plannen maakt. Bedenk dus eerst wat voor uitstraling je wilt voor je toiletruimte. Het is een ruimte waar je redelijk wat tijd doorbrengt. Een eerste stap hierna is om met je schoonmaakmiddelen aan de slag te gaan en de ruimte eens goed onder handen te nemen. Zo kan je ook meteen dingen weggooien die geen plek meer hebben, en beter zien met welke ruimte je te maken hebt.

Trending

Een ding wat nu ontzettend in de mode is in toiletruimtes, is de kleur zwart. Mat zwart specifiek. Mat zwarte vloeren, wasbakken of een zwart betegelde accentmuur. Vooral met gouden accenten is dit erg mooi, die twee kleuren complimenteren elkaar goed. Goude accenten zijn overigens sowieso helemaal in, ook vooral in toiletruimtes. Gouden kranen of handdoekrekjes, een goud accentje om de handdoekdispenser of zeepdispenser, het geeft je toilet net even dat beetje luxe. Ook zou je kunnen denken aan een ander soort accentmuur; een geheel andere textuur, bijvoorbeeld bamboe, of een behangen muur met een mooie tekening of een landschap waar je blij en rustig van wordt.

Je toiletruimte een make-over geven op z’n tijd is misschien wel net zo belangrijk als die van je slaap- of woonkamer. Je brengt stiekem best veel tijd door in je toiletruimte, en als die ruimte het je toestaat om te relaxen, is dit des te fijner. Ruimtes die inspelen of waar we rustig en ontspannen van worden, die ons precies genoeg prikkelen om ons niet verveeld te maken, maar ons niet overprikkelen, zijn de beste ruimtes. Succes!