De seizoenen die wij kennen

We kennen 4 seizoenen met elk andere kenmerken en weersituaties. Je hebt allemaal wel je voorkeur voor een bepaald jaargetijde. Een jaargetijde, oftewel een seizoen, is een periode van drie maanden die wordt bepaald door de draaiing van de aarde om haar as, ten opzichte van de zon. De jaargetijden verschillen van land tot land. In de Tropen is het altijd zomer, en op de polen altijd koud. In ons land wordt het jaar verdeeld in 4 seizoenen: de lente, de zomer de herfst en de winter. De wisselende jaargetijden of seizoenen in Nederland bekleden ieder een andere periode van het jaar. Voor velen is de zomer de meest geliefde periode van het jaar. De zomer loopt van 21 juni tot en met 20 september. De warmste dagen komen in dit jaargetijde voor, maar er valt ook nog steeds veel regen in de zomermaanden. De herfst wordt door velen gezien als een sombere natte tijd van het jaar. De winter daarentegen doet weer veel harten sneller kloppen. Maar dan wel voor een echte winter met sneeuw en ijs.

De lente

De lente begint in Nederland op 21 maart en loopt tot 20 juni. De lente wordt ook wel gezien als het begin van het nieuwe seizoen en het nieuwe leven. Zaden ontkiemen, de vogels beginnen nesten te bouwen en te broeden en de natuur komt weer tot leven. De bomen vormen nieuwe bladeren en overal steekt het jonge groen weer op uit de aarde. De dagen worden langer, de temperatuur aangenamer en de lucht ruikt fris. Kortom de lente is voor velen het moment om weer lekker naar buiten te gaan. Het is ook de periode dat je het balkon of de tuin een opfrisbeurt kan geven na de koude wintermaanden. Je gazon verdient natuurlijk in deze tijd ook weer veel aandacht. Met een goede verzorging en het regelmatig maaien kan je de hele zomer weer van een prachtig gazon genieten.

Een mooi verzorgde tuin

Tegenwoordig zijn er onder andere bij de tuincentra ontelbaar veel mogelijkheden om je tuin te verfraaien. Natuurlijk zijn er weer de vele bloeiende plantjes die in het voorjaar volop te verkrijgen zijn. Verder is het aanpassen van je tuin niet echt seizoensgebonden. Veel mensen kiezen er in de zomer of het najaar voor om een nieuw hekwerk rondom de tuin te plaatsen. Daarnaast kan je kiezen voor een mooie nieuwe tuinset om tijdens de warme zomerdagen heerlijk te genieten. Een tuinstoel online bestellen is heel eenvoudig te doen op www.tuinland.nl. De zomers worden de laatste jaren steeds warmer, zodat je volop kunt genieten in je tuin.