Zo maak je jouw woonkamer uniek!

Wil jij jouw woonkamer uniek maken door opvallende meubels te gebruiken? Lees dan in dit blog welke moderne opties net even anders zijn dan anders. Laat je inspireren en ontdek mogelijkheden waar je waarschijnlijk zelf nog niet aan gedacht had!  

Zithoek

Veel decoraties in huis worden aangebracht in een zithoek. Denk dan bijvoorbeeld aan leuke kussens en plaids of mooie bloemstukken en kaarsen op een bijzettafel. Een beetje standaard, vind je niet? Een zithoek kun je creatief inrichten door multifunctioneel te denken en buitengewone designs te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan opbergboxen met een dubbele deksel. De gladde kant van de deksel kan gebruikt worden als tafeltje en de bolle kussen kant kan gebruikt worden als krukje. Daarnaast kun je diverse spullen makkelijk opbergen. Verder kun je stoelen en bijzettafeltjes in gekke designs aanschaffen die vaak ook nog eens comfortabeler zitten dan een standaard stoel. Tegenwoordig zijn opvallende meubels het nieuwe modern.   

Tafel

Een tafel met stoelen. Je zou bijna denken dat naast variëren in kleur niet veel mogelijkheden overblijven. Toch zijn er leuke en opvallende opties om jouw eethoek op te fleuren. Zeker grote huishoudens zou ik aanraden een eetkamer bank kopen. Met deze bank aan je tafel onderscheid je je van het standaard beeld van een eetkamer en het creëert extra zitruimte. Aan een tafel staan vaak grove stoelen die veel ruimte in beslag nemen en dat is met deze bank dus zeker niet het geval. Deze banken zijn verkrijgbaar met en zonder rugleuning en dus helemaal aan te passen op jouw eigen stijl. Leuk en praktisch dus!   

Kasten

In elke woonkamer kom je er wel een tegen, een kast. Kasten verschillen in hoogte, materiaal, stijl, kleur en nog veel meer en kunnen voor diverse doeleinden ingezet worden. Gebruik een kast bijvoorbeeld als accessoire of juist daadwerkelijk als een plek om spullen op te bergen. Maar welke kast past bij jouw huidige interieur? Persoonlijk zou ik altijd aanraden een landelijke kast kopen. Deze kasten hebben namelijk een sfeervolle en knusse uitstraling en zullen opvallen als meubel in je woonkamer. Daarnaast zijn de meeste interieurs tegenwoordig gebaseerd op deze landelijke stijl dus sluiten deze kasten vaak eenvoudig aan bij een woonkamer.  

Toilet 

Het toilet is misschien wel het laatste waar je aan denkt als je je huis wil pimpen. Toch is deze kleine en aparte kamer de perfecte optie om jouw huis te onderscheiden van andere huizen. Vaak wordt een toilet standaard gemaakt op de interieurstijl die je gekozen hebt. Daarom is het juist leuk om voor een andere stijl of kleur te kiezen. Het stoort verder niet omdat je toilet een afgesloten en aparte ruimte is. Denk bijvoorbeeld aan een buitengewone tegel op de muur of een wc bril met een uniek design. Je kunt het zo gek niet bedenken. Dit is immers de enige ruimte waar je geen rekening hoeft te houden met de rest van het huis.