Dingen om deze zomer te doen

De zomer komt eraan en we kijken er allemaal ontzettend naar uit. De afgelopen maanden waren zwaar door de pandemie en de maatregelen die erbij kwamen kijken. Alhoewel de besmettingscijfers momenteel nog erg hoog zijn, zijn gelukkig wel de vaccinaties in volle gang. Er is dus goede hoop dat er in de komende maanden weer meer mogelijk zal zijn en we een mooie zomer tegemoet gaan. Tot in hoeverre we kunnen reizen is nog onzeker maar in dit artikel bespreken we meer dan genoeg leuke dingen om te gaan doen de komende zomer.

Veel naar het strand

Er is goede hoop dat we deze zomer weer kunnen gaan reizen. Al dan niet buiten Europa toch in ieder geval binnen Europa. Maar tegelijkertijd zijn we nog niet uit de pandemie en is er ook een kans dat er minder mogelijkheden zullen zijn dan we nu denken. Dus alhoewel heerlijk op het strand zitten in een land als Spanje of Italië de hoop is, kunnen we anders in ieder geval naar de Nederlandse stranden. Het is wel belangrijk slim te zijn met de dagen waarop je gaat. Tijdens de hittegolf in Augustus vorig jaar was het ongelofelijk druk op het strand. Op dergelijke dagen is het verstandiger om lekker thuis in de tuin te gaan zitten. Natuurlijk wel in de schaduw.

Ga varen

Want naast de Nederlandse stranden aan de kust zijn er natuurlijk nog veel andere manieren om van het vele water in Nederland te genieten. Je kunt ook een boot huren en gaan varen in de meren van Friesland.

Geniet van een biertje

Recentelijk zijn de terrassen weer opengegaan en de kans is zeer klein dat deze weer dicht gaan. Daarom kun je heerlijk op het terras gaan zitten en genieten van een biertje. Kies voor een Session IPA of een ander speciaalbiertje om er echt een moment van te maken.

Houd een waterballonnengevecht

Je weet vast nog hoe fantastisch het was als kind om een waterballonnengevecht te houden. Maar ook als volwassene is het een hartstikke leuke manier om af te koelen op een hete dag.

Naar de film

Momenteel zijn de bioscopen nog altijd gesloten. Maar er is goede hoop dat ze in de zomer weer open zullen zijn. Natuurlijk is het tijdens de zomer fijn om buiten te zijn maar op echt hete dagen dan is een film kijken in het donker in een zaal met airconditioning ook ontzettend fijn.