Wat je kan verwachten bij een uitvaart

Wanneer je een dierbare verliest, word je gestort in een tijd van rouw en een snel verloop van verschillende gebeurtenissen. Je moet in een korte tijd heel veel doen en verwerken. Niemand bereidt je hierop voor. Maar je hoeft het gelukkig niet alleen te doen, je naasten zullen je helpen en er zijn ook professionals bij wie je aan de bel kunt trekken. In deze blog vertel ik je meer over wat je kunt verwachten van de tijd rondom de uitvaart. Lees je mee?

Een hectische tijd

Zoals ik al zei, zal de komende tijd enorm druk zijn. Het is hectisch niet alleen omdat er veel moet gebeuren maar ook omdat je zelf vol zit met emoties die nog geen plekje hebben. Neem daarom af en toe de tijd, en plan deze momenten bewust in, waarin je eventjes stil staat. Wees niet bang als dat in het begin enkel gepaard gaat met tranen.

Uitvaartbegeleiding voor praktische zaken

Een uitvaart regelen, kan enorm veel werk blijken. Zeker omdat we onszelf aan hoge standaarden houden aangezien we onze geliefde nog een laatste dienst willen bewijzen met een mooi afscheid. Uitvaartbegeleiding is een goede uitkomst. Je hoeft het namelijk niet zelf te doen door een uitvaartbegeleider in de arm te nemen kunnen jullie samen het proces van een afscheid organiseren doorlopen. En zo krijg je veel meer een beeld van hoe het eruitziet nog voordat de dag daar is. En die dag is bij een uitvaart heel snel, gelukkig zijn uitvaartbegeleiders gespecialiseerd in jouw visie en het gevoel van de persoon waarvan je afscheid neemt samen te brengen op die ene dag.

Ruimte om te rouwen

Op deze manier heb je zelf iets meer ademruimte. Sommige mensen leiden zichzelf liever af als een naaste overlijdt, maar de emoties zal je op enig moment toch moeten verwerken. Geef jezelf de ruimte om te rouwen dit mag tijdens het proces van een uitvaart plannen maar ook daarna als jij dat liever wilt. Neem de tijd voor jouw eigen proces, voor iedereen is het anders.

Op de dag zelf

Vanuit die wens om je geliefde te eren, kunnen we op de dag zelf enorm gestrest zijn. Laat het los, er is niets meer te doen en je hebt je best gedaan. Wees je daar ook bewust van. Herdenk je geliefde zo goed als je dat kunt en omarm elkaar op de dag zelf. Denk terug aan de mooie momenten op dat hij of zij nooit vergeten zal worden. Zo maak je van het afscheid een speciale gebeurtenis waar iedereen met een lach en een traan op terug kijkt.