Op vakantie dit najaar

De lente is begonnen en de zomer komt eraan. Dit is natuurlijk normaal gesproken ontzettend fijn aangezien we allemaal weer kunnen gaan genieten van warmere temperaturen en zonnig weer. Voor de meesten van ons is dit ook een periode om op vakantie te gaan. Maar als we kijken naar hoe de wereldsituatie er momenteel uitziet dan weten we dat er een realistische kans is dat we deze zomer niet op vakantie kunnen gaan. Toch is er goede hoop dat in de komende maanden deze crisis is opgelost en we weer normaal verder kunnen gaan met ons leven. Als je het verdrietig vindt dat je niet deze zomer op vakantie kunt is het dus een goed idee om te kijken naar mogelijkheden voor dit najaar. In dit artikel bespreken we de beste vakantielocaties voor een vakantie dit najaar.

Ander weer

De reden dat veel mensen er normaal niet over nadenken om in het najaar op vakantie te gaan is doordat het natuurlijk heel ander weer heeft dan de zomer. Het begint te stormen en regenen en de temperaturen dalen hard. Toch is het wel degelijk heel goed mogelijk om in het najaar heerlijke vakanties te hebben. Je zult alleen iets verder moeten vliegen.

Turkije

Turkije is altijd een zeer populaire vakantiebestemming, maar in de zomer kan het zo heet zijn in dit land dat een kruispunt is van het westen en het oosten. Maar in de herfstmaanden is Turkije juist ideaal. Het is er nog steeds heerlijk weer, maar niet meer zo ongelofelijk heet als tijdens de zomermaanden. Vliegtickets Turkije zijn zo geboekt en in ongeveer vier uur ben je op een prachtige vakantiebestemming.

Surfvakantie in Portugal of Frankrijk

Als je een sportieveling bent dan is een andere ontzettend goede optie een surfvakantie in Frankrijk of Portugal. Veel mensen denken bij surfen vooral aan verre en tropische locaties maar het is juist zo dat de beste golven ter wereld zich vooral in Frankrijk en Portugal. Het is in het najaar vaak nog lekker weer in deze landen. Daarnaast heb je ook nog het voordeel dat zelfs als het weer wat kouder wordt, de zee nog altijd heerlijk warm is. Deze heeft namelijk nog veel warmte vast van de afgelopen zomer. Dus als je een sportieveling bent en graag een sport zoals surfen wilt beoefenen dan is op vakantie gaan in het najaar eigenlijk ideaal. Het is rustiger in de zee en de golven zijn beter dan in de zomer.