Een papier container, dat werkt fijn!

Door een papier container te huren, zorg je voor een beter milieu. Je zorgt er dan namelijk voor betere recyclingmogelijkheden. Dat gaat niet als je het oude papier en karton gewoon bij het restafval kiepert. Door oud papier en karton in te leveren via een papier container, kan het gerecycled worden en hoeven er minder bomen te worden gekapt. Ook hoeven er minder chemicaliën gebruikt te worden om nieuw papier en karton te maken. Het grote voordeel van oud papier en karton is dat het altijd weer opnieuw gerecycled kan worden.

Een papier container, dat ruimt lekker op!

Alle rondslingerende papieren, oude kranten, pizzaverpakkingen, tekeningen van de kinderen, oude contracten, lege enveloppen en noem maar op, kunnen een flinke hindernis worden in je huis of in je bedrijf. Als je je oude papieren maar op stapels laat liggen, weet je op een gegeven moment niet meer wat bewaard moet worden en wat weg kan. Door een papier container te huren, kun je je oude papier direct wegdoen. Dan kan daar geen verwarring meer over ontstaan. Je hebt dan alleen nog op je bureau (of in de fruitschaal) wat je nodig hebt en waar je nog iets mee moet. De rest: opgeruimd staat netjes!

"Maar ik zet altijd de dozen aan de weg"

In veel gemeentes wordt het oud papier nog opgehaald door vrijwilligers van verenigingen. Zij kunnen hier een paar cent per kilo oud papier op verdienen. Maar wist je dat dat in veel gevallen niet geldt voor bedrijven die op bedrijventerreinen gevestigd zijn? Daarbij kan het onverstandig zijn om 's avonds het oud papier in dozen aan de weg te zetten. Je loopt dan een grotere kans op brandstichting met alle gevolgen van dien. Ook is de kans groter dat een doos openwaait en dat het oud papier zich over het complete industrieterrein verspreidt. Dat wil je natuurlijk voorkomen. En dat lukt het best met een heuse papier container.

Regel je container gewoon online

Zoals met bijna alles tegenwoordig, kun je ook je papier container online regelen. Je vult precies in welke container je nodig hebt en hoe vaak je wilt dat deze geleegd wordt. Je kunt ook nog een stapje verder gaan. Heb je oude documenten met potentieel gevoelige informatie? Dan wil je absoluut niet dat daar nog iets van overblijft. In dat geval kun je ook kiezen voor archiefvernietiging. Lees er alles over op de site. Heb je nog vragen? Neem dan contact op via het contactformulier op de site.