Alles over het leasen van een auto

Het wordt steeds populairder om een auto te leasen. Zowel voor private doeleinden als voor de zaak, wordt er meer en meer geleaset. Het is nog vrij nieuw dat dit zo veel gebeurt, waardoor het zeker voor kan komen dat het niet voor iedereen even duidelijk is wat het leasen van een auto precies inhoudt. Voor hen is deze blog geschreven.

Wat is leasen?

Het leasen van een auto gaat tegen een vast maandbedrag. Dit maandbedrag wordt berekend aan de hand van het model van de auto, de looptijd van het contract en het aantal kilometers dat elke maand ongeveer gereden wordt. In vele gevallen kan het voorkomen dat het leasen van een auto goedkoper is dan het kopen van een nieuwe auto. De looptijd van het contract verschilt ook per persoon. Zo zijn er korte termijn- contracten en langere termijn- contracten, die van een aantal maanden tot jaren kunnen spannen. Het leasen van een auto kan vallen in twee verschillende categorieën. De eerste is private lease, de tweede is zakelijke lease. Leasen is erg makkelijk om te doen via websites zoals lease.auto.

Private lease

Private lease is voor de mensen die voor zichzelf een auto gaan leasen. Het is zeker handig en voordelig om te doen voor de mensen die het bijvoorbeeld leuk vinden om altijd in de nieuwste modellen te rijden of wanneer de auto niet zoveel genomen wordt. Er zitten vele voordelen aan het private leasen van een auto, naast dat het de mogelijkheid geeft om altijd het nieuwste model te hebben. Zo wordt er maandelijks een bepaald bedrag betaald, waar de kosten van reparaties en onderhoud niet onder vallen. Daarnaast is het elke maand maar een relatief klein bedrag, vergeleken met de som die neergelegd moet worden wanneer er een nieuwe auto gekocht wordt. De nadelen van private lease zijn de financiële verplichtingen die aan elke maand een bedrag betalen zitten, dat de auto nooit als eigendom beschouwt kan worden en er dus geen restwaarde geclaimd kan worden en dan sommige verzekeraars de no- claim korting laat vervallen, terwijl de opgebouwde schadevrije jaren gewoon blijven.

Zakelijke lease

Voor ondernemers bestaat er zakelijk leasen. Het lijkt vrij veel op private lease, maar bij zakelijk leasen wordt er een auto van de zaak gekregen. Dit gebeurt via een lease- bedrijf. Daarna wordt er maandelijks een bedrag betaalt zo lang als het contract loopt, net zoals bij private lease. Binnen zakelijk leasen kan er nog gekozen worden uit twee vormen van leasen: de financial lease of de operational lease. Bij de financial lease bent u eigenaar van de auto, tegen een maandbedrag. Het kan gezien worden als een lening bij een leasemaatschappij. Bij operational lease wordt de auto als het ware gehuurd bij de leasemaatschappij. Dingen zoals onderhoud, reparatie en verzekeringen worden zelf betaald, waardoor operational lease duurder is dan financial lease.

Voordelen van leasen

Om het nog even te verduidelijken, zijn hier een paar voordelen van het leasen van een auto tegenover het kopen ervan. Wanneer er geleaset wordt, zijn er maandelijkse lasten, maar geen problemen met onderhoud of reparatie. Er kan altijd in een nieuwe auto gereden worden en de auto kan snel omgewisseld worden, zonder al te veel problemen. Daarnaast is er altijd garantie op de auto.

Met deze informatie op zak kan er gekeken worden naar een leuke, nieuwe, geleasete auto!

Geef een reactie