Van je studentenkamer iets moois maken

Een van de leukste aspecten van gaan studeren is dat je op kamers kunt gaan. Voor vele studenten betekent dit vele nieuwe vrijheden en verantwoordelijkheden. Je zult voor het eerst je ouderlijk huis verlaten en je eigen plekje hebben. Maar de meeste studenten hebben natuurlijk niet zoveel geld te besteden. Dit betekent dat ze over het algemeen in kleine kamertjes belandden in oude gebouwen. Dit was ook mijn persoonlijke ervaring toen ik in Amsterdam ging studeren. Ik had met veel moeite een kamer gekregen in Amsterdam en dit was een flat uit de jaren zeventig waar ik de oude en vieze keuken deelde met meer dan dertien andere mensen. Een jaar later kreeg ik een iets grotere kamer met een eigen keuken en ook een klein balkonnetje. Nog steeds geen paleis maar het was een iets fijnere studentenwoning. Toch zijn er manieren om van je studentenwoning iets bijzonders te maken. In dit artikel bespreek ik hoe je van je studentenkamer iets moois kunt maken.

Maak gebruik van de ruimte die je hebt

Over het algemeen zullen de meeste studenten geen hele grote kamer hebben. Maar als je effectief gebruik maakt van de ruimte die je wel hebt is het toch heel goed mogelijk om ruimte genoeg te hebben. Zorg bijvoorbeeld dat je een bed hebt met ongeveer 30-50 centimeter ruimte hebt onder het bed. Dit is alweer wat extra opslagruimte om je spullen te leggen. Je kunt er bijvoorbeeld schoenen of een mand kleren onder plaatsen. Maak daarnaast ook optimaal gebruik van de verticale ruimte die je hebt. Kies voor een kast die tot aan het plafond reikt bijvoorbeeld. Op deze manier weet je zeker dat je optimaal gebruik maakt van de opslagruimte die je hebt.

Kies voor een muurschildering

Als student is het natuurlijk niet mogelijk om dure kunst aan je muren te hangen. Desondanks is het ook mogelijk om goedkoop wat moois aan de muur te hangen. Een grote ingelijste foto bij Ikea kost niet veel. Zelf had ik altijd een grote ingelijste print van de Brooklyn Bridge in mijn kamer hangen bijvoorbeeld. Ook kun je aan een artistieke mede student vragen of die tegen een kleine prijs je woning wilt beschilderen.

Zorg voor groen

De laatste tip die we willen geven is om wat groen in je kamer te nemen. Op deze manier geef je je kamer ook een frisse indruk. Zelf had ik bijvoorbeeld een paar kamerplanten. Ook hing ik planten op aan mijn balkon. En ik had ook een kunstgras balkon. Toen ik kunstgras online bestellen kon, besloot ik mijn balkonvloer met kunstgras te vullen.