Verzekerd van alles: een veilig leven

Je kunt alles wel verzekeren tegenwoordig. Wist je dat de Zweden een persoonlijkheid hebben om werkelijk waar alles te verzekeren wat los en vast zit. Je kan het zo gek niet bedenken of ze gooien het in de verzekering. In Nederland zijn we ook best onzeker en verzekeren we liever te veel dan te weinig. In de praktijk blijkt dit echter allemaal niet nodig te zijn.

Vergelijk en bekijk

Als je iets wilt verzekeren is het belangrijk om de verzekering te vergelijken met andere verzekeringen. Bekijk de mogelijkheden en verdiep je in de voorwaarden. Elke verzekering heeft de zogenaamde kleine lettertjes. Voorkom fouten en voorkom dat je achteraf veel gedoe hebt om een verzekering op te zeggen.

Zorg ook dat je online alvast je premie berekend. Van alle verzekeringen kun je dit doen. Of het nu gaat om een autoverzekering, fietsverzekering of een motorverzekering berekenen. Alles staat online.

WA wat?

Binnen de verzekeringen kennen we drie vormen. WA, Beperkt Casco en Volledig Casco. In Nederland ben je verplicht om een voertuig minimaal WA te verzekeren. Hiermee ben je gedekt en verzekerd voor schade die anderen oplopen door een ongeluk wat jij hebt veroorzaakt. De meeste mensen willen ook verzekerd zijn voor diefstal of schade aan hun voertuig. Dan kies je voor een van de Casco dekkingen. Afhankelijk wat je allemaal wilt verzekeren. Je leeftijd, waarde van het voertuig en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd spelen een grote rol in je maandelijkse premie. Je hebt de keuze om uit verschillende aanvullende dekkingen te kiezen. Bij diefstal of een total loss verklaring van je voertuig vergoeden de verzekeraars de nieuw-. aanschaf-, of dagwaarde van je voertuig. Bij Beperkt Casco wordt de dagwaarde standaard vergoed. Bij Volledig Casco wordt de nieuwwaarde tot een maximum bedrag vergoed. Ook kan je aanvullende verzekeringen kiezen zoals ‘pech onderweg’. Als je pech krijgt kun je vanuit je verzekering hulp krijgen door heel Nederland, Europa maar ook Wereldwijd. Indien je met pech langs de weg staat komen ze je helpen en je voertuig repareren of krijg je een vervangende auto mee. Let dus altijd goed op wat je wilt verzekeren en of het wel de moeite waard is om alles te verzekeren. Bij een nieuwe auto wordt altijd geadviseerd om deze Volledig Casco te verzekeren. Terwijl bij een tweedehands auto die minimaal 20 jaar oud is het niet nodig is en zeker niet de moeite waard is om deze volledig te verzekeren.