Water sproeiers zijn er voor het behoud van de tuin

Wanneer jij, als hovenier, net een schitterende tuin hebt aangelegd bij je cliënten, dan wil je, natuurlijk, dat deze tuin heel lang héél mooi blijft. Deze mooie tuin is immers jouw visitekaartje en je klanten hebben er veel geld voor neergelegd. Maar dan moeten je klanten wel iedere dag, voor zonsopkomst en 's avonds in de schemer, de planten en het gazon water geven. En dát valt nog niet mee. Om het water geven van de tuin wat gemakkelijker te maken, kun je je klanten aanraden te kiezen voor water sproeiers. Water sproeiers zijn er in verschillende soorten, maar één ding hebben ze allemaal gemeen: ze zorgen ervoor dat de planten het goed hebben!

Water sproeiers zijn niet alleen voor op het boerenland

Je ziet het nu weer veel: het beregeningsysteem staat weer aan om het land water te geven. Dit zorgt er dan weer voor dat de gewassen niet uitdrogen en dat ze zich beter zullen ontwikkelen. Nu is het in een privétuin niet direct nodig om te gaan voor een groot beregeningssysteem, maar het blijft belangrijk dat de planten voldoende water krijgen. Zonder water wordt alles in een mum van tijd droog en dor. Door water sproeiers te installeren kun je ervoor zorgen dat je klanten het bewateren van de planten niet meer zien als een probleem, maar juist als een leuk klusje.

Wanneer heeft de tuin water nodig?

Je ziet al snel dat de planten water nodig hebben als de zon flink staat te schijnen. Maar dat is, verrassend genoeg, niet het beste moment om de planten water te geven met water sproeiers. De kans is dan groot dat er waterdruppels op het blad blijven liggen en dat deze werken als een vergrootglas en dus het blad ernstig kunnen beschadigen. Brandschade door waterdruppels is echt een probleem. Nee, zet de water sproeiers 's ochtends vroeg en vroeg in de avond aan als de zon (nog) niet schijnt en zorg er dan voor dat de tuin echt doordrenkt is. De planten kunnen er dan weer een tijdje tegen. Twijfel je over een bepaalde plant? Zet deze dan in de schaduw óf scherm de plant af tegen de zon en geef 'm extra water. Je zult zien dat deze plant dan snel weer bijtrekt!

Sproeiers bestellen doe je online

Wil je klant gaan voor water sproeiers? Dan kun jij deze gewoon online bestellen. Je bestelt niet alleen de sproeiers, maar ook al het overige materiaal dat je nodig hebt om de sproeiers hun werk te kunnen laten doen.