Welke horeca koelkast in jouw situatie?

Als je een horeca koelkast aanschaft voor je horecabedrijf, dan ga je eerst bekijken welke horeca koelkast past in je bedrijf. Sommige restaurants zijn misschien wel zo groot dat ze er twee nodig hebben, maar het ligt bijvoorbeeld ook aan de ruimte waar de horeca koelkast in geplaatst wordt. Is de ruimte bijvoorbeeld juist klein, waardoor je er beter een schuifdeur op kan plaatsen? En wil je vanaf buiten graag de koelkast in kunnen kijken? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf af moet vragen als je een horeca koelkast aan gaat schaffen. Je hebt namelijk heel veel keuze als je alle horeca koelkasten online bekijkt. Daarbij moet het voedsel en de dranken die erin komen te staan natuurlijk goed koelen, dat is het belangrijkste. En wat is bijvoorbeeld het voordeel van een horeca koelkast met een glazen deur?

Horeca koelkast met een glazen deur

Als je een horeca koelkast aanschaft met een glazen deur, dan kan je er vanaf buiten al in kijken. Dit heeft als voordeel dat je als je voor de koelkast staat al kan kijken waar een bepaald product staat. Hierdoor hoeft de deur van de koelkast niet onnodig lang open te staan, waardoor er minder kou uit de koelkast kan ontsnappen. Dit zorgt er ook weer voor dat je energiezuiniger bezig bent, en dus duurzamer. Veel horeca ondernemers kiezen ervoor om een horeca koelkast aan te schaffen met een glazen deur, maar dit is natuurlijk niet verplicht. Ook hebben horeca koelkasten verschillende koelfuncties. Welke twee zijn dit?

Verschillende koelfuncties

Als je een horeca koelkast aanschaft, dan kan je kiezen uit twee verschillende koelfuncties. Zoals een statische koeling, waarbij er gebruik wordt gemaakt van een koude lucht die op het voedsel valt. Hierdoor is de lucht in de koelkast op elke plek anders. Het voordeel van een statische koeling is dat zo’n koeling minder geluid maakt omdat er geen sprake is van een ventilator. Ook is zo’n koeling handig als je veel te maken hebt met open voedsel, omdat de luchtjes van het voedsel niet rond wordt geblazen. En wat is een recirculatie luchtkoeling dan? Met een recirculatie luchtkoeling wordt de koude lucht in de koeling verspreid door middel van een ventilator. Deze koelkast maakt dus wel geluid, maar de temperatuur in zo’n koeling is overal gelijk. Plaats je open voedsel in deze koeling? Dan kan dit wel snel uitdrogen, dus hier is zo’n koeling eigenlijk niet voor gemaakt. Bekijk dus vooral wat voor voedsel je in de koeling wil plaatsen, en pas hier je keuze op aan!