Aan een goed doel doneren via Facebook werkt goed!

Even een rondje met de collectebus is voor veel mensen nog een flinke hindernis. Je moet dan toch bij mensen aanbellen die je niet kent en corona wordt dan misschien teruggedrongen, maar je kunt niet voorzichtig genoeg zijn. Maar hoe komen goede doelen als Alzheimer-Nederland dan aan hun fondsen? Het blijft immers onverminderd belangrijk om onderzoek te doen naar Alzheimer. Want Alzheimer is nog steeds een ziekte waar veel mensen aan lijden of aan komen te lijden. Gelukkig is de technologie nu zover dat je niet meer met de collectebus op pad hoeft om geld in te zamelen. Je kunt ook aan Alzheimer-Nederland doneren via Facebook.

Doneren via Facebook is gemakkelijk

Heb je een Facebookaccount? Dan ben je ongetwijfeld bekend met de inzamelingsacties die mensen ter gelegenheid van hun verjaardag opzetten. Dat ziet er wellicht moeilijk uit, maar niets is minder waar. Wanneer je je gegevens juist hebt ingevuld en je geboortedatum hebt ingevuld, krijg je zo'n twee weken voor je verjaardag een melding. In deze melding staat dat je een inzamelingsactie kunt aanmaken. En dan is het heel gemakkelijk: je vult precies in voor welk goed doel jij een inzameling wilt doen en wat jouw reden daarvoor is. Ook kun je een streefbedrag aangeven. Zo wordt doneren via Facebook een eitje!

Het levert écht geld op

Helemaal nu mensen niet met een doos chocolade, een douchefris of een bos bloemen naar je verjaardag (kunnen) komen, maar je wel wat gunnen, is doneren via Facebook een goed idee. Vraag de mensen die normaal een cadeau voor je meenemen om te doneren via Facebook. Zo haal je snel je streefbedrag op. Natuurlijk is het wel zo fijn als je dat bedrag écht weet te behalen. Zorg daarom wel dat het een realistisch bedrag is. Een te hoog streefbedrag kan mensen juist afschrikken.

Er zijn ook andere manieren om te doneren

Alzheimer-Nederland kan iedere cent goed gebruiken. Vandaar dat zij ervoor kiezen om het doneren van geld gemakkelijk te maken. Wil je liever geen actie op je Facebook zetten? Dan kun je er ook voor kiezen om een sms donatie te doen. Een donatie via de SMS kost altijd € 3,00. Er komen geen extra kosten bij en het gaat hier om een eenmalige donatie. Zoals gezegd: alle beetjes helpen! Wil je het iets groter aanpakken? Dan kun je op de site van Alzheimer Nederland een rekeningnummer vinden om je donatie te kunnen overmaken.