Een overzicht van de populariteit van Bitcoin en Satos

Een platform voor handelaren is Satos. Veel mensen beschouwen Satos als prettige plek om te starten met handelen in onder andere Bitcoin. Hoewel alle uitwisselingen van digitale activa via de blockchain gaan, doe je ze vaak wel via een platform. Een goed platform kan jouw handelservaring aanzienlijk verbeteren. Er zijn heel veel verschillende platforms met heel verschillende pairs en functies. Veel handelaren maken gebruik van meerdere platforms, maar er zijn een aantal belangrijke overwegingen voordat je je zomaar ergens aanmeldt. Hier zijn enkele van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden als je een crypto platform kiest.

Privacy en veiligheid

Het belangrijkste punt waarbij je rekening moet houden als het om valutaplatforms kiezen gaat, is het niveau van privacy en veiligheid dat ze hun gebruikers bieden. Een reden is dat privacy zeer wordt gewaardeerd op het Bitcoin-netwerk in vergelijking met bijvoorbeeld Forex waar transacties uiteindelijk via banken plaatsvinden. Bij Bitcoin gaat dit via de anonieme blockchain waar geen gegevens van gebruikers bekend zijn. Jouw gegevens zijn dus alleen bij het handelsplatform bekend. Dit is de reden dat er lang niet hetzelfde privacyniveau is per platform. Om jouw gegevens niet in verkeerde handen te laten vallen, zoek je een stabiel en veilig platform. Satos heeft zich volgens de gebruikers hierin bewezen.

Hoe werkt een platform?

In tegenstelling tot de populaire opvatting over Bitcoin dat het een gedecentraliseerd en anoniem systeem is, is het belangrijk om te begrijpen dat handelsplatformen een sterk gecentraliseerde manier van werken bieden. Gedecentraliseerde systemen zoals het Bitcoin-netwerk zelf zijn beter bestand tegen invloeden van buitenaf dan een platform zelf. Hoewel dit voor sommige investeerders misschien als slecht nieuws klinkt, biedt het in feite een enorme kracht voor diegenen die willen investeren in crypto valuta's zoals Bitcoin of Ethereum. Dit betekent namelijk dat beleggers via deze platformen een schat aan waarde krijgen; van de Bitcoin of Ethereum koers tot Bitcoin en Ethereum nieuws.

Lees recensies

Wanneer je een recensie van Satos leest, moet je in gedachten houden dat deze platformen zich in een nieuwe markt razendsnel ontwikkelen. Platformen zijn, als het gaat om functionaliteit, snelheid en algehele reputatie, binnen de markt continu aan het veranderen. Een nadeel van een jaar geleden zal waarschijnlijk nu al opgelost zijn. Uitvoerig onderzoek doen voor je een platform kiest is belangrijk. 

Conclusie

Zoals je kunt zien, is het hebben van privacy en veiligheid belangrijk. Essentieel voor elke belegger is het om te kijken naar zowel de sterke als de zwakke punten van platformen. Dit samen met hun eigen individuele wensen. Je wil een idee krijgen van hoe goed het platform werkt en hoe goed de afzonderlijke valuta's het doen. Van daaruit kunt je een beter geïnformeerde beslissing nemen bij het kiezen van welke munten je wil kopen en welk platform je daarvoor gebruikt.