Red de wereld met duurzame palmolie

Het verwoesten van bossen waarin dieren leven, alleen voor het aanplanten van oliepalmen? Belachelijk! Daarom gebeurt dit ook niet meer. De palmolieproductie lag enige tijd geleden onder vuur. Een groep mensen die de planeet en alle natuur op onze mooie wereld een warm hart toe dragen besloot te helpen. Deze groep mensen zag de waarde van duurzame palmolie in. Palmolie is namelijk een prachtig product, dat veel milieuvriendelijke blijkt te zijn dan ieder alternatief. Maar om duurzame palmolie te produceren moest wel een einde gemaakt worden aan de machtswellustelingen die deze industrie in handen hadden. En dat is gelukt!

Roundtable on Sustainable Palmoil

De groep mensen die onze blauwe planeet een warm hart toedragen en als ridders opkomen voor de natuur, hebben ervoor gezorgd dat een groot deel van de palmolie die nu wordt geproduceerd duurzaam is. Inmiddels is meer dan 86% van de palmolie die wereldwijd wordt gebruikt duurzame palmolie! Dat is een fantastische prestatie van de Roundtable on Sustainable Palmoil. Niet in de laatste plaats door de onterechte negatieve berichten in de media. Een product als palmolie is namelijk niet schadelijk voor het milieu, maar juist de productiewijze kan schadelijk zijn. Het is dus heel simpel: Duurzame palmolie zorgt niet meer voor ontbossing en is al helemaal niet meer verantwoordelijk voor uitbuiting van boeren en onschuldige kinderen.

Nooit meer kinderarbeid

In tegenstelling tot een scala van producten waarvan dagelijks gebruik wordt gemaakt (zoals smartphones, sneakers en allerlei andere zaken) wordt palmolie kindvriendelijk geproduceerd. De kleine boeren die palmolie op biologische wijze verbouwen krijgen een uitstekende prijs voor hun product. Op die wijze stimuleert de duurzame palmolie de locale economie in Azië, Zuid Amerika en West Afrika. Kinderen hoeven niet te werken, want de ouders verdienen voldoende geld om in hun onderhoud te voorzien. De kinderen kunnen dus spelen, naar school en kwajongensstreken uithalen. Allemaal dankzij de duurzame productie van palmolie.

Palm oil deforestation

De ontbossing voor de productie van palmolie behoort dus grotendeels tot het verleden. Laat je niet bedotten door producten die met koeienletters op hun label schreeuwen: 'Palm oil free'. Dat is enkel een marketing stunt. Je zet toch ook niet op je biologische fles ketchup dat er geen ammoniak in zit? Lees daarom altijd zorgvuldig het label van de producten die je koopt. Wanneer een product is gemaakt met duurzame palmolie, staat dit op het label. Jij kunt dus ook helpen met het redden van de wereld. Niet door af te gaan op wat er wordt gezegd door je buurman, of in de media. Maar door je eigen hersenen te gebruiken. Door te lezen wat op een label staat en door te kiezen voor duurzame producten. Palm oil deforestation? Door samen te werken kunnen jij en alle natuurliefhebbers het voorkomen.