Alles over de camera

De laatste jaren is de camera steeds populairder geworden. Waar camera's eerst alleen voor professionals en fotografen was weggelegd werden deze steeds toegankelijker met de uitvinding van de compacte digitale camera. Inmiddels heeft iedereen ergens wel een camera'tje thuis liggen die voornamelijk met vakanties en verjaardagen uit de kast wordt gehaald. Ondertussen ontstonden er langzaam toegankelijke professionele camera's waardoor fotograferen een steeds populairdere hobby wordt, omdat er steeds meer opties en prijscategorieen kwamen. Dit maakt het makkelijker om fotograferen als hobby op te pakken en ook echt mooie resultaten te leveren waar je misschien wel een zakcentje mee kunt bijverdienen. Ook opent het wegen naar een creatieve outlet in het bewerken van deze foto's of het onderhouden van bijvoorbeeld een blog waar je deze foto's kunt delen. Regelmatig worden er fotowedstrijden gehouden voor hobbyfotografen waardoor er mogelijkheden ontstaan voor een carriere in het vakgebied. Ontzettend leuk! Wil jij ook beginnen met fotograferen? Lees hier alles over camera's!

Soorten camera's 

Er zijn allerlei verschillende soorten camera's, bedoeld voor verschillende soorten fotografie. De meest bekende is natuurlijk de digitale compactcamera, een kleine simpele camera die vooral thuis veel wordt gebruikt. De speigelreflex camera is een zeer uitgebreide camera die door professionele fotografen wordt gebruikt. Deze biedt de mogelijkheid om alles naar wens in te stellen zodat je als fotograaf kunt spelen met de beelden, kleuren, contrasten, belichting enzovoort, niet alleen achteraf maar ook tijdens het schieten van foto's. De systeemcamera vormt een perfecte middenweg tussen de compact camera en een uitgebreide spiegelreflex en is daarmee ideaal voor elke beginnende fotograaf.

Systeemcamera

De systeemcamera is namelijk zeer compact waardoor deze lichtgewicht is en makkelijk mee te nemen als je niet puur voor het fotograferen op pad gaat, maar desondanks schiet een systeemcamera foto's van zeer goede kwaliteit. Alles werkt digitaal waardoor je direct de beelden ziet en de foto te zien krijgt na het schieten. Doordat er geen spiegelsysteem in zit is de camera lekker licht, maar dit beperkt zeker de kwaliteit van de foto's niet. Doordat je niet alleen achteraf de foto kunt bewerken maar ook tijdens het schieten met de instellingen kun spelen kun je jezelf al snel een ware fotograaf noemen; niet de camera doet al het werk maar jijzelf met de camera als middel, wat het fotograferen een stuk leuker maakt doordat het veel meer mogelijkheden biedt dan bijvoorbeeld een gewone compacte digitale camera. Hiermee is de systeemcamera voor elke beginnende fotograaf dus echt ideaal!