De brillentrends voor 2021

Een bril is allang niet meer bedoeld voor alleen functionaliteit. Een bril is tegenwoordig ook een accessoire voor veel mensen. Vandaag de dag is het een accessoire dat je persoonlijkheid, je gevoel voor mode en de highlights van je gezicht accentueert. Met een goede bril kun je je outfit helemaal compleet maken. Er zijn tegenwoordig weer erg veel trends op het gebied van brillen. Van grote oversized brillen met dikke monturen tot een subtiele transparante bril. Benieuwd naar de brillentrends voor dit voorjaar van 2021? Lees dan snel verder. 

Bril man of vrouw  

Hele grote verschillen tussen brillen voor mannen en voor vrouwen zijn er niet meer. Ook brillen worden steeds meer unisex. Hierdoor heb je natuurlijk ook veel meer keuze uit monturen. 

Bold monturen 

Een bold montuur is een extra dik montuur die lekker opvalt. Met dit montuur en het robuuste frame creëer je een opvallende stoere look.  Je kunt gaan voor een donkere kleur of kies voor meer lichtere kleuren of transparantie.  

Retro vormen 

Ook de retro stijl blijft doorgaan in de huidige fashion industrie. De retro brillen verschillen van aviator modellen tot aan cateye modellen of wat meer sportievere vormen. Ook heb je ze in uiteenlopende kleuren en materialen. Deze ultieme klassiekers zijn hipper dan ooit.  

Transparantie 

Een andere trend zijn brillen met transparante frames. Deze hebben een bescheiden look en kunnen heel stijlvol staan. Het is een subtiel model en een tikje elegant. Ook in 2021 blijven de transparante brillen een van de trends. Met een transparante bril creëer je een frisse look in je gezicht en benadruk je de natuurlijke vormen. Een transparante bril staat iedereen bijna wel en past ook bij vele kledingstijlen.  

Terug naar de 70's met oversized brillen 

Dat oversized kleding tegenwoordig in is, is al bekend. Die seventies-style heeft in de mode-industrie al een comeback gemaakt. De trend waarin alles een maatje groter mag zie je nu ook steeds vaker bij brillen. Hoe groter de bril, hoe beter. De eerste grote brillen vinden zijn oorsprong in de jaren 70, waar ze gedragen werden met de bedoeling om lekker ruim om je heen te kunnen kijken.  In de 70's draaide het voornamelijk om individualiteit, persoonlijkheid en expressie. Grote brillen zijn weer helemaal terug nu. Je moet een beetje lef hebben om zo'n gewaagd montuur te dragen omdat het vrij grove monturen zijn. Met een 70's bril creëer je een ultieme vintage look waarmee je opvalt.  

Bij Charlie Temple bijvoorbeeld vind je een breed aanbod aan brillen. Kies uit bijvoorbeeld een leesbril, zonnebril of een multifocale bril in alle soorten en maten.  Veel modellen zijn unisex, waardoor je nog een bredere keuze uit monturen hebt.

Al met al heb je dit voorjaar een ruime keuze wat betreft de brillentrends, kies een bril die past bij jou vorm van je gezicht en persoonlijkheid.