Geef je huis een make-over!

Iedereen voelde het in de lucht de laatste paar dagen: de lente staat weer voor de deur! De bloemetjes beginnen te bloeien, zelfs de bomen beginnen weer langzaam aan wat groener te worden, de vogeltjes fluiten vrolijk in het rond. En ook aan de mensen is het te merken: zodra de zon schijnt wordt iedereen toch een beetje blijer. Want de lente is keer op keer toch weer een nieuwe start. De duistere dagen van de winter kunnnen we achter ons laten, en opnieuw beginnen met meer licht en warmte van de zon. Heerlijk! Dat gaat bij veel mensen samen met de drang naar een grote lente schoonmaak. Want om zelf te kunnen groeien moet je omgeving dat ook kunnen, en daarvoor moet soms alles even goed worden opgeruimd en schoongemaakt, zodat je daarna weer vers kunt beginnen. 

Dit jaar bestaat die behoefte meer dan ooit bij de meeste mensen. Alweer een jaar lang zitten we binnen. Door de enorme financiele klappen die dat voor veel mensen betekenden kwamen we niet allemaal toe aan een nieuwe fitnessroutine of klussen in huis. Maar nu alles weer wat rustiger is en we toch nog even de tijd hebben terwijl alles dicht blijft, is dit voorjaar het moment voor een grote make-over.

Kleine vernieuwingen

Natuurlijk hoef je niet je hele huis opnieuw in te richten als je daar geen behoefte aan hebt. We zijn meer dan ooit op ons eigen huis, onze eigen sfeer en omgeving aangewezen geweest het afgelopen jaar. Voor de een was het heerlijk om daar juist eens goed mee in contact te  komen, de ander realiseerde zich dat het tijd was om dat huis juist om te toveren tot een veilige haven. Gelukkig kun je met kleine veranderingen al een heel groot verschil maken. Als er nog een klein klusje gedaan moet worden is vóór de lenteschoonmaak daar natuurlijk het beste moment voor: je ruimt daarna toch alles weer op, dus als de boel een beetje vies of rommelig wordt is dat geen enkel probleem. Omdat je voor een echte schoonmaak alles aan de kant schuift kun je meteen zien of er msischien iets anders mogelijk is qua inrichting, en het daarna meteen goed terugzetten zonder dat je met allerlei spullen zit die je nergens kwijt kunt. Ook biedt dit weer nieuwe perspectieven voor kleine details zoals je kleurenpalet of decoratie die net anders kan. 

Een nieuwe vloer

Een andere manier om je huis als nieuw te laten voelen als je er na het afgelopen jaar écht geneog van hebt maar niet al je spullen weg wil doen, is een nieuwe vloer. Op het moment is bijvoorbeeld de betonvloer heel populair: die geeft een stoere maar toch natuurlijke uitstraling, wat erg belangrijk is als je al je dagen thuis doorbrengt. Maar toch heeft het net iets unieks, waardoor het helemaal als jouw eigen plekje zal voelen. Beton storten kun je natuurlijk zelf doen, maar als je geen ervaring hebt en écht een mooie vloer wil raden we toch aan om dit door een expert te laten doen. Dat kan al voor een mooie lage prijs door een echte specialist, zodat je zeker weet dat jouw betonvloer er straks prachtig uit ziet.