De Toekomst van Sinterklaas en het Feest

Het Sinterklaasfeest is uiteraard een veel besproken onderwerp. Hoe zit het met de geschiedenis, de slavernij kant ervan, en wat betekent dit voor de moderne vorm van Sinterklaas? Zeer lastige onderwerpen, waar het laatste zeker nog niet over is gezegd. Ook wij hebben hier geen antwoord op, maar waar we wel over na kunnen denken is de toekomst van het Sinterklaas feest. Welke vrolijke vormen zou het kunnen aannemen in de toekomst zodat het voor iedereen leuk blijft?

Sinterklaaspakketten

Een manier om het te vieren is uiteraard met vrienden, collega’s en je familie. Om het simpel te houden kan je gemakkelijk Sinterklaaspakketten online bestellen. Deze pakketten zijn gevuld met alles wat leuk en lekker is omtrent het feest, zoals pepernoten, chocoladeletters en ander strooigoed Sinterklaas.  Deze pakketten zijn zeer geschikt om op een vriendelijke wijze aan iemand te geven. Een werkgever zou dit bijvoorbeeld zeer goed kunnen toepassen als een cadeau in de feesttijden.

Lootjes trekken

Een ander mooi concept blijft het lootjes trekken. Hierbij doet een groep gezamenlijk mee, en worden elkaars namen getrokken. Dit kan tegenwoordig ook online, dus een eerste bijeenkomst hoeft niet eens. Als je elkaar hebt getrokken, dan dien je een gedicht te schrijven, een klein cadeautje te kopen, en je kan er van alles verder bij verzinnen.

In zo’n gedicht kan je bijvoorbeeld terug kijken op het afgelopen jaar. Hoe heeft iemand zich gedragen, welke grote mijlpalen heeft hij of zij bereikt, en wat zijn kritische onderdelen en aspecten van diegene. Qua cadeautje kan je afspreken om tot een bepaald bedrag te gaan, en mensen kunnen uiteraard een wensenlijstje maken. Zo heeft iedereen wat leuks!

Met de familie

Ook zonder Zwarte Piet kan het feest hartstikke leuk zijn. Of het nou Sinterklaas zelf is, of iemand anders die heel snel de cadeautjes voor de deur zet, de kinderen zullen het niet in de gaten hebben of het verschil weten.

Een goede manier om de kinderen afgeleid te krijgen is om een speurtocht uit te zetten. Leg bijvoorbeeld voor de voordeur een klein briefje met instructies. Zodra je de bel hebt ingedrukt, zullen je kinderen dit briefje vinden. Met die instructies kan je hen weer naar een andere plek in het huis leiden. En zo kan je de kinderen letterlijk om de tuin leiden. Zwarte piet is er op deze manier bovendien niet eens aan te pas gekomen.

Zo zijn er vele manieren om het Sinterklaasfeest op een leuke manier te vieren met elkaar!