Spiegels zorgen voor dat beetje extra in huis

Je kamer snel heel veel groter laten lijken kan enorm gemakkelijk met de juiste spiegels. Het is een oude truc, ook al gebruikt in het paleis van Versailles van de zonnekoning Lodewijk XIV. Een van de meest bijzondere kamers in dat paleis was de spiegelkamer. Deze kamer was niet eens zo groot, maar doordat er overal spiegels waren, leek de kamer wel oneindig. In die tijd een fenomenaal stukje kunstwerk. Maar de lessen van toen zijn ook nu zeker toe te passen.

Spiegels op maat

Spiegels zijn uiteraard overal te koop, maar als je je huis echt goed wilt indelen, kan je een spiegel op maat kopen. Een huis heeft vaak net een bepaalde kromming, scheve wand, of een schuin dak, waardoor een normale spiegelwand van de bouwmarkt niet werkt. Bij Glassby.nl kan je daarom je spiegels precies op maat laten maken.

De spiegels zijn in verschillende vormen te verkrijgen en te laten maken. Naast dat je je hele wand zou kunnen laten bespiegelen, kan je ook voor je eigen maat kiezen in ronde vormen, of een rechthoekige. Het is maar net wat je nodig hebt, en wat mooi staat in jouw huis. Ook de afwerking van de randen is iets wat je zelf kan bepalen. Je kan kiezen tussen een glans om de randen heen, of juist een matte afwerking. Bij een glanzende afwerking krijg je meer schittering mee, terwijl je met een matte rand juist meer focus legt op het spiegelbeeld zelf.

Montage

Er zijn vier verschillende manieren om je spiegel op te hangen. Drie hiervan zijn een ‘doe het zelf’ manier. Je hebt een methode om te werken met spiegelklemmen. Het voordeel hiervan is dat je hem ook weer kan demonteren. Oftewel, je zou de spiegel later weer ergens anders kunnen hangen mocht je dit graag willen.

Een andere methode is met een bevestigingssysteem. Wat hier zo mooi aan is, is dat het lijkt alsof de spiegel nergens aan hangt, maar juist ‘zweeft’, als het ware. Dit effect heb je ook als je kiest van de laatste doe het zelf methode, namelijk met spiegeltape. Maar hiermee kies je wel voor een definitieve toepassing, en mocht je het ooit weer weg willen laten halen, moet je ook je hele muur schoon laten maken.

De laatste optie is ervoor kiezen om je spiegel te laten monteren door een professional. Als je voor een echt grote spiegel kiest, is dit waarschijnlijk wel de beste optie.