Onmisbaar tijdens je zeiltocht, een zeilpak

Je gaat zeilen en neemt mee? De voorbereiding op een dagje of weekendje zeilen zijn begonnen. Je begint met het maken van een lijstje wat er allemaal mee moet waarbij de juiste zeilkleding toch wel bovenaan het lijstje komt te staan. Je moet je tenslotte goed kleden op de weerselementen die er bij het zeilen bij komen kijken. Het zeilpak is daar een van, en meteen een om niet ineens thuis te laten liggen. Een nat pak halen tijdens het zeilen is niet wat je wilt. 

 

Waarom een zeilpak?

Een zeilpak biedt bescherming aan je hele lichaam. Zo kun je ongestoord genieten van je zeiltocht. De broek is als een soort tuinbroek waarbij er 2 banden over je schouders lopen om je broek constant omhoog te houden en deze niet afzakt. Tijdens het zeilen wil je niet dat je broek op half 11 hangt en je water en wind op je rug krijgt. De banden over je schouders zorgen er dus voor dat ook je rug en billen droog en warm blijven. De jas die je eroverheen aantrekt zorgt voor de rest van de bescherming aan je bovenlichaam. De jas en broek hebben beide zakken die ook weer water en winddicht zijn. Dit zodat je eventueel je telefoon bij je kunt hebben zonder dat deze nat wordt. Als je een zeilpak koopt zijn de kleuren van de broek en jas op elkaar afgestemd wat ervoor zorgt dat je niet alleen beschermt bent tegen de elementen, maar er ook nog eens goed uitziet en je trots in jouw zeilpak op het dek kan staan. 

 

Welk zeilpak?

Je hebt verschillende zeilpakken al hebben ze allemaal hetzelfde doel, jou beschermen tegen de elementen tijdens het zeilen. De duurdere pakken zijn te gebruiken op zowel de binnenwateren als op het kustwater. De iets minder dure pakken zijn vaak alleen goed te gebruiken op de binnenwateren. Bedenk dus goed waar je jouw pak wilt gaan gebruiken, dit kan de keuze beïnvloeden en wellicht geld besparen. Dan is het nog de keuze welke kleur jouw pak mag hebben. Deze keuze is natuurlijk volledig per persoon afhankelijk daar kleur een kwestie van smaak is. Ga je samen met je partner zeilen en gaan jullie samen een nieuw zeilpak kopen is het misschien wel leuk om hetzelfde kleur pak te kopen. Dat staat toch wel mooi op een zeilboot met dezelfde zeilkleding. 

Ben je toe aan een nieuw zeilpak, neem dan eens een kijkje op www.watersportsonline.nl waar ze zoveel hebben dat je altijd wel slaagt.