De voordelen van alles-in-1

Er zijn nog steeds veel Nederlanders die maandelijks teveel betalen voor internet, televisie en bellen. Dit komt omdat de meeste mensen deze services individueel bij verschillende providers hebben afgesloten. Gelukkig heb je tegenwoordig alles-in-1 pakketten. Dit is een compleet pakket waar alle services inbegrepen zijn. En daar zitten een paar flinke voordelen aan vast!

Alles-in-1 voor de beste prijs

Met een alles-in-1 pakket pak je flinke korting. Dit komt bijvoorbeeld omdat je maar één keer voor inschrijfkosten hoeft te betalen. Ook bieden providers vaak mooie aanbiedingen als je een nieuw abonnement bij ze afsluit. Zoals bijvoorbeeld de eerste drie maanden korting op de abonnementsprijs, geen inschrijfkosten of een mooi extraatje als cadeau zoals een Google Chromecast. Ook is het fijn dat alles in één keer wordt afgeschreven, en je dus geen losse afschrijvingen voor verschillende providers op je rekening hebt staan. Alles staat op één factuur.

1 provider en dus 1 aanspreekpunt

Nog een voordeel is dat je met één provider dus ook één aanspreekpunt hebt. Zo kun je voor al je problemen bij de klantenservice van je provider terecht. Het is dan wel fijn als je provider over een goede en getrainde klantenservice beschikt. Dan weet je zeker dat je vragen altijd juist beantwoordt worden. En dat ze een van hun experts langs kunnen laten komen als het een technisch probleem is waar je niet zo snel uit komt!

4-in-1

Bij alles-in-1 pakketten zitten internet, bellen en vaste telefonie inbegrepen. Maar er zijn ook providers die 4-in-1 aanbieden. De vierde service is dan de mobiele telefonie. Tegenwoordig is het belangrijk dat iedereen altijd mobiel bereikbaar is en heeft daarom ook iedereen een mobiele telefoon abonnement. Maar als je daarnaast ook nog voor vaste telefonie, internet en televisie betaald, betaal je waarschijnlijk teveel. Daarom is het super handig als je mobiele abonnement ook inbegrepen zit in je alles-in-1 pakket. En het mooie is: als je echt voor al deze services bij dezelfde provider kiest, dan word je daar meestal als klant extra voor beloond met een mooie korting.

Het nadeel van een alles-in-1 pakket

Met zoveel voordelen hoor ik je denken: zitten er dan geen nadelen aan een alles-in-1 pakket? Het enige nadeel wat ik kan benoemen is dat als er een storing bij de provider voorkomt, alles uit valt. Helaas zijn technische storingen niet altijd te voorkomen en bestaat er dus zeker een kans dat dit wel eens voor zal komen. De grote providers zijn echter goed voorbereid voor dit soort ongemakken. Ze zullen er dan ook alles aan doen om hun klanten weer zo snel mogelijk online te krijgen. Een nadeel als deze weegt dan ook bijna niet op tegen de vele voordelen. Heb jij al een alles-in-1 pakket afgesloten?