Dozen kopen waar let ik op

Het lijkt zo'n eenvoudig product, maar er zit behoorlijk veel variatie in en heel veel mogelijk. De kartonnen doos. Dus bij dozen kopen zijn er best wel wat aspecten waar rekening mee gehouden dient te worden. Zo zijn er al behoorlijk wat verschillen al in de soorten karton. Zo is er karton met een dubbele ribbel en karton met een enkele ribbel. Verschil is dat de eerste aanzienlijk steviger is bijvoorbeeld. Om breekbare zaken te versturen is dat dus verstandig. Ook in de formaten zitten uiteraard behoorlijke verschillen. Aanbod is sinds de ecommerce tijd behoorlijk toegenomen. Nagenoeg alles kan tegenwoordig in een kartonnen doos verstuurd worden.

Welke soorten kartonnen dozen zijn er?

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een passende kartonnen doos voor. Toch zullen we enkele belangrijke behandelen in dit blog. Eén van de meest voorkomende is de brievenbus doos. De wat plattere zaken kunnen hier prima in verpakt worden. De brievenbus doos heeft een aantal grote voordelen. Allereerst is het tarief hiervan aanzienlijk lager dan de echte pakketpost. Zeker voor de grote ecommerce bedrijven kan dat een grote kostenbesparing opleveren op jaarbasis. Daarnaast is het voor de eindklant wel zo prettig dat de bestelling gewoon via de brievenbus afgeleverd kan worden. Je hoeft er dus niet thuis voor te zijn en het komt dan dus ook niet voor dat je je pakketje bij de buren moet ophalen. Nu past natuurlijk lang niet alles in zo'n brievennbus doos en moet je dus uitwijken naar een ander formaat. Het is dan een kwestie van een kartonnen doos op maat kopen voor wat je wil versturen. Als je online gaat zoeken zul je best wat leveranciers tegenkomen. Vaak geldt wel hoe groter je bent als afnemer hoe scherper de prijs is.

Gek formaat kartonnen dozen

Zoals ik eerder al aangaf kun je het zo gek niet bedenken of er is een kartonnen doos voor. Enkele gekke formaten zijn de driehoekige koker dozen. Deze hebben een langwerpig formaat in de vorm van een driehoek. Ik kan nu zo snel even niet bedenken wat daar in zou kunnen, maar je ongetwijfeld producten kopen die daar perfect in passen. In die lijn heb je ook de gewone kokers. Denk daarbij aan posters of grote foto's die je daarin zou kunnen versturen.

Geef een reactie