Veilig reizen in tijden van Corona

De meeste Nederlandse burgers kunnen deze dagen gelukkig gewoon vanuit huis werken. Voor degenen die dit niet kunnen en ondanks alles toch naar hun werk moeten reizen, zijn er een aantal dingen waar ze rekening mee moeten houden. Ben jij zo iemand die voor het werk gewoon nog de deur uit moet? Lees dan snel dit blog voor een paar handige tips waarmee jij veilig blijft tijdens jouw reis.

Hoe reis je veilig met het openbaar vervoer

Het kan niet vaak genoeg worden benadrukt: reis uitsluitend wanneer het niet anders kan. Risicogroepen zoals ouderen worden afgeraden om het openbaar vervoer te gebruiken. Al het OV rijdt tegenwoordig volgens een speciale dienstregeling. Op veel plekken rijdt veel van het vervoer minder dan dat we gewend zijn. Dit kan even wennen zijn in het begin. Treur niet, er zijn genoeg opties om toch veilig met het OV te kunnen reizen:

  • Reis bij voorkeur buiten de spits
  • Houdt rekening met een langere reistijd dan normaal
  • Stap achter in de tram of bus en check daar ook in
  • Blijf op 1,5 meter afstand van jouw mede reizigers

Een goed alternatief op het OV

Ben je toch niet helemaal overtuigd van jouw veiligheid in het openbaar vervoer? Dan kan het een goed idee zijn om een taxi te reserveren. Woon je bijvoorbeeld in Leiden, maar heb je een werk afspraak in Schiphol Rijk? Reserveer dan gemakkelijk, veilig en snel een taxi Leiden Schiphol bij LTC Leiden.

Deze taxi Leiden heeft de nodige voorzorgsmaatregelen genomen om ervoor te zorgen dat passagiers veilig en snel op hun eindbestemming komen. Zo rijdt LTC Taxi Leiden alleen nog maar met busjes zodat de anderhalve meter afstand houden gewaarborgd wordt. Wacht niet langer en boek snel jouw taxirit voor een veilige reis!

Heb je zelf een auto? Let dan hier op!

Super fijn dat je nu gebruik kunt maken van een eigen auto. Dat maakt het een heel stuk makkelijker om van A naar B te komen. Toch is het rijden in jouw eigen auto niet geheel zonder risico’s. denk bijvoorbeeld aan het tanken. Hoe doe je dat veilig?

Veel tankstations hebben maatregelen getroffen om het voor bezoekers zo veilig als mogelijk te maken tijdens het tanken. Kijk bijvoorbeeld naar deurklinken, pinapparaten en balies die vaker worden ontsmet. Er worden bij verschillende tankstations ook van die plastic handschoentjes aangeboden om veilig te kunnen tanken. Ook worden klanten met name gevraagd om met de pin of compleet contactloos te betalen.

Hopelijk heb je iets aan dit bericht. Vergeet niet om regelmatig jouw handen te wassen en te desinfecteren!

Geef een reactie