Alles wat je nog niet wist over magazijnwagens

We zijn als mensen nooit te jong of te oud om nieuwe dingen te leren. Dat is juist zo leuk aan het leven. Soms leer je namelijk ook dingen waarvan je niet wist dat je het wilde weten! Aangezien er diverse sectoren keihard doorwerken in deze vreemde situatie met de corona maatregelen, leek het me een goed idee om daar inspiratie uit te halen. Daarom vertel ik je vandaag alles wat je nog niet wist over magazijnwagens, en dan pompwagens in het bijzonder. Dus ga er maar even goed voor zitten en maak je klaar om nieuwe kennis op te doen!

Wagens voor intern transport

Eigenlijk spreekt de term “magazijnwagen” redelijk voor zich. Een magazijnwagen is simpel gezegd een wagen die in een magazijn of werkplaats gebruikt wordt voor intern transport van goederen. Dat wil zeggen dat deze wagens alleen op die locaties gebruikt worden om spullen te verplaatsen of om te laden en lossen. Doordat de definitie zo breed is, vallen er ook verschillende soorten magazijnwagens onder dezelfde categorie. Van een kleine dolly tot aan heftafels: je komt het allemaal tegen onder de term “magazijnwagens”. 

Altijd veilig aan het werk

Magazijnwagens zijn logistieke hulpmiddelen. Dat houdt in dat het voornaamste doel van de wagens is om het werk makkelijker, maar ook veiliger te maken. Zware goederen zelf tillen brengt immers behoorlijk wat gevaren met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan rugklachten. Door een magazijnwagen te gebruiken verklein je dus de kans op gezondheidsklachten. Daarnaast kunnen logistieke hulpmiddelen ook risico’s en de kans op ongelukken verkleinen. Een goed voorbeeld daarvan is het gebruiken van een pompwagen. Hier zal ik wel even wat meer over vertellen, aangezien niet iedereen misschien weet wat zo’n pompwagen is.

Krachtige, ergonomische wagen

Een pompwagen wordt ook meer dan eens wel een palletwagen genoemd. Deze magazijnwagen is erg handig wanneer je veilig voorraden in bulk intern moet transporteren. Omdat de werkzaamheden kunnen variëren, zijn er verschillende varianten van deze krachtige, ergonomische wagen op de markt verkrijgbaar. Zo is er een model pompwagen met ingebouwde weegschaal. Dat is bijvoorbeeld erg handig wanneer het van cruciaal belang is dat je weet hoe zwaar een bepaalde lading is. 

Door alle mogelijkheden kan het lastig zijn om de juiste pompwagen te selecteren. Heb jij dat probleem? Dan is het verstandig om te letten op bepaalde eigenschappen. Denk hierbij aan het draaivermogen, het materiaal van de wielen en de ergonomie. Ook zaken als de vorklengte en het formaat van de magazijnwagen zijn belangrijk. Met de juiste match worden de werkzaamheden ineens kinderspel – en dat geheel veilig!

Geef een reactie