Een avondje vol gezelligheid

Wanneer er een afspraak in de agenda staat om eens even goed bij te kletsen met je beste vrienden, dan verheug je je daar natuurlijk enorm op. Jij bent de host en je wilt er een gezellige avond van maken, maar daarvoor moet je de nodige voorbereidingen treffen. Waar moet je dan aan denken? In deze blog loop ik een paar simpele punten met je door zodat je een geweldige avond tegemoet gaat. Wellicht heb ik nog een tip voor je, hier en daar.

Lang niet gezien

We hebben elkaar een hele poos moeten missen. Door de crisis konden veel mensen elkaar niet zien. En dat betekent dat er nu een hoop ingehaald moet worden. Verjaardagen konden niet met elkaar gevierd worden, en zo zijn er nog wel wat feestjes en gebeurtenissen die we achteraf nog met elkaar willen delen. Hoe je het ook doet, houdt ten alle tijden de geldende maatregelen in acht. Zo zorg je dat iedereen een ontspannen tijd samen tegemoet gaat, in het moment en ook achteraf.

Uit of thuis

Goed, wat kan je zoal regelen? Allereerst is het handig om te beslissen wat je wilt gaan doen. Zo kan je iets actiefs doen of ga je juist voor een avondje gezellig tafelen? In geval van dat laatste moet je bedenken of je daarvoor de deur uit wilt gaan of dat je het liever thuis doet, dit kan je natuurlijk met je gasten overleggen. Als je thuisblijft, heb je wel meer oog en tijd voor elkaar. Er kunnen vaak meer intieme dingen besproken worden en je hoeft minder rekening te houden met de omgeving. Als het laat wordt, heb je ook niet met sluitingstijden te maken, dat is ook weleens lekker.

Van tevoren geregeld

Maar goed, dan moet je dus wel het één en ander in huis halen. Ga ’s middags langs de lokale markt voor de lekkerste producten en bereid de boel een paar uur van tevoren voor zodat je de avond zelf niet de hele tijd in de keuken hoeft te staan. Haal ook maar iets lekkers in huis van bijvoorbeeld Drankdozijn. Een heerlijke Amerikaanse whiskey is natuurlijk een echte verwennerij en zoiets mag niet ontbreken op zo’n speciale avond die in het teken staat van gezelligheid. Je zou zelfs verschillende soorten whiskey’s in huis kunnen halen en zo een proeverij voorbereiden. Deze whiskeys kan je vinden op de website van Drankdozijn.nl hier vind je allerlei soorten drank.

Dit zijn een paar dingen waar je aan kunt denken als je zo’n avondje voorbereidt.